Studenten

 • Alex Klaasen en Carice van Houten studeerden beiden aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.
  Alex Klaasen en Carice van Houten studeerden beiden aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.
 • Remco Vrijdag, Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker richtten nog tijdens hun studie aan de Kleinkunstacademie De Vliegende Panters op. Direct na hun afstuderen in 1995 gingen zij op toernee met hun eindexamenvoorstelling Sex.
  Remco Vrijdag, Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker richtten nog tijdens hun studie aan de Kleinkunstacademie De Vliegende Panters op. Direct na hun afstuderen in 1995 gingen zij op toernee met hun eindexamenvoorstelling Sex.
 • Student van de Academie van Bouwkunst, 2002. Foto Jean van Lingen
  Student van de Academie van Bouwkunst, 2002. Foto Jean van Lingen
 • Eerstejaarsstudenten aan de Academie voor Beeldende Vorming wachten op de instructie van Willebrord de Winter, 1995. Foto Ton van Til
  Eerstejaarsstudenten aan de Academie voor Beeldende Vorming wachten op de instructie van Willebrord de Winter, 1995. Foto Ton van Til
 • Michiel Borstlap, winnaar van de Thelonious Award in 1996. Foto Ton van Til.
  Michiel Borstlap, winnaar van de Thelonious Award in 1996. Foto Ton van Til.
 • De jongste AHK-studenten: studenten van de vooropleiding van de Nationale Balletacademie
  De jongste AHK-studenten: studenten van de vooropleiding van de Nationale Balletacademie
 • Frank Lammers, die in 1995 afstudeerde aan de Kleinkunstacademie, in de Balie tijdens een Sarajevo bijeenkomst, 1993.
  Frank Lammers, die in 1995 afstudeerde aan de Kleinkunstacademie, in de Balie tijdens een Sarajevo bijeenkomst, 1993.
 • Waldemar Torenstra (rechts) liep stage bij de Trust tijdens zijn studie aan de Kleinkunstacademie. Hier als Laertes samen met Harrie van Rijthoven (als Polonius) in Hamlet, 1998. Foto Michael Lehmann.
  Waldemar Torenstra (rechts) liep stage bij de Trust tijdens zijn studie aan de Kleinkunstacademie. Hier als Laertes samen met Harrie van Rijthoven (als Polonius) in Hamlet, 1998. Foto Michael Lehmann.
 • Studenten van de Kleinkunstacademie voeren scènes op uit de West Side Story tijdens de opening van het collegejaar 1992. Foto Martijn Heil.
  Studenten van de Kleinkunstacademie voeren scènes op uit de West Side Story tijdens de opening van het collegejaar 1992. Foto Martijn Heil.
 • Choreografe Paz Rojo, hier (in 1997) eerstejaarsstudent aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling.
  Choreografe Paz Rojo, hier (in 1997) eerstejaarsstudent aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling.
 • Choreografe Nicole Beutler en Mimestudent Gerindo Kartadinata spelen in november 1996 de dansvoorstelling 'Till death do us part' in de graansilo van de Westerdoksdijk.
  Choreografe Nicole Beutler en Mimestudent Gerindo Kartadinata spelen in november 1996 de dansvoorstelling 'Till death do us part' in de graansilo van de Westerdoksdijk.
 • Han Schulte (student master Museologie) op de geplande locatie van het New Sculpture Museum in het Amstelpark (december 1994).
  Han Schulte (student master Museologie) op de geplande locatie van het New Sculpture Museum in het Amstelpark (december 1994).
 • Ap Weytenburg, student aan de avond- en ochtendcursussen van de dansopleidingen, in 1997 de oudste student van de Theaterschool
  Ap Weytenburg, student aan de avond- en ochtendcursussen van de dansopleidingen, in 1997 de oudste student van de Theaterschool
 • Studenten Architectuur bezig met het inrichten van de tentoonstelling "Waterloo International Terminal" in de ARCAM-galerie, 1994. Foto Martijn Heil.
  Studenten Architectuur bezig met het inrichten van de tentoonstelling "Waterloo International Terminal" in de ARCAM-galerie, 1994. Foto Martijn Heil.
 • Student van de Academie voor Beeldende Vorming Paul Perry aan het werk aan zijn installatie.
  Student van de Academie voor Beeldende Vorming Paul Perry aan het werk aan zijn installatie.
 • Anton Steck, student Oude muziek, neemt nog snel zijn partituur door in de kleedkamer van de Amstelveldkerk. Hij kreeg een 9 voor zijn examen, 1992. Foto Martijn Heil.
  Anton Steck, student Oude muziek, neemt nog snel zijn partituur door in de kleedkamer van de Amstelveldkerk. Hij kreeg een 9 voor zijn examen, 1992. Foto Martijn Heil.
 • Ilja Reijngoud, cum laude afgestudeerd in 1996 aan het Hilversums Conservatorium. Foto Ton van Til.
  Ilja Reijngoud, cum laude afgestudeerd in 1996 aan het Hilversums Conservatorium. Foto Ton van Til.
 • Scène uit "O zo zwaar o zo licht", 1994. Student Moderne theaterdans Michaël Boucherie, hier met camera, schreef drie choreografieën en danste zelf in de voorstelling. Foto Martijn Heil
  Scène uit "O zo zwaar o zo licht", 1994. Student Moderne theaterdans Michaël Boucherie, hier met camera, schreef drie choreografieën en danste zelf in de voorstelling. Foto Martijn Heil
 • Goudenkalfwinnaars Wendela Scheltema, Jan Kerkhof en Joost van Gelder. Foto Martijn Heil.
  Goudenkalfwinnaars Wendela Scheltema, Jan Kerkhof en Joost van Gelder. Foto Martijn Heil.
 • Studenten van de toenmalige opleiding Museologie Josta Obbink (boven) en Katja Bollen (onder) bij een paneel uit de tentoonstelling "Recht... en zo hoort het" over de rechten van kinderen, 1993.
  Studenten van de toenmalige opleiding Museologie Josta Obbink (boven) en Katja Bollen (onder) bij een paneel uit de tentoonstelling "Recht... en zo hoort het" over de rechten van kinderen, 1993.
 • 2011: de eerste Lichting studenten van de opleiding Scenografie studeert af. Voor hun pionierswerk winnen de zes studenten de Top Naeff Prijs, een aanmoedigingsprijs aan veelbelovend talent van de Theaterschool. V.l.n.r. van boven naar beneden: Teunis Ruiten, Eline Baks, Juul Dekker, Lisanne Hakkers, Roos Matla en Sofie Doeland.
  2011: de eerste Lichting studenten van de opleiding Scenografie studeert af. Voor hun pionierswerk winnen de zes studenten de Top Naeff Prijs, een aanmoedigingsprijs aan veelbelovend talent van de Theaterschool. V.l.n.r. van boven naar beneden: Teunis Ruiten, Eline Baks, Juul Dekker, Lisanne Hakkers, Roos Matla en Sofie Doeland.

Al vijfentwintig jaar staat de AHK voor excellent onderwijs: jaarlijks studeren enkele honderden getalenteerde studenten af. Velen krijgen landelijke of internationale bekendheid, zoals Carice van Houten (alumna van de Theaterschool) en Caro Emerald (Conservatorium van Amsterdam.

Van jong tot oud en van Reinwardt tot Filmacademie: de studenten van de AHK delen een enorme passie voor hun vakgebied.

meer 25 jaar in beeld

 • Huisvesting
 • Studenten
 • Protest
 • Feest
 • Diurna, maandblad van de AHK
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+