1·Lectures Prix de Rome Architectuur 2014

donderdag 23 oktober 2014, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op uitnodiging van Arcam en de Academie van Bouwkunst Amsterdam presenteren deelnemers aan de Prix de Rome Architectuur 2014 hun ontwerpvoorstellen uit de eindronde aan een Amsterdams publiek. Dat gebeurt op 23 oktober a.s., een week nadat minister Jet Bussemaker op 15 oktober in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam de Prix de Rome Architectuur 2014 heeft uitgereikt aan architecte Donna van Milligen Bielke, alumna van de Academie van Bouwkunst. 

In de eindronde van de Prix de Rome hebben de deelnemende ontwerpers voorstellen ontwikkeld voor een denkbeeldige ruimtelijke opgave in de binnenstad van Rotterdam. De inzendingen van alle genomineerden zijn vanaf 16 oktober te zien bij Het Nieuwe Instituut. Deelnemers aan de eindronde zijn de architecten Max Cohen de Lara en David Mulder (XML), landschapsarchitect Steven Delva, architect Florian Idenburg, architect Marieke Kums, architect Kees Lokman, architect Donna van Milligen Bielke, stedenbouwkundige Jasper Nijveldt en architect Tim Prins. Wie van hen deelnemen aan de 1·Lectures van 23 oktober staat nog niet vast – houd de websites van Arcam en de Academie in de gaten.

Prix de Rome
De Prix de Rome is de oudste en grootste prijs in Nederland voor architecten en beeldend kunstenaars onder de 40 jaar. Het doel van de prijs is getalenteerde architecten te traceren en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen en hun zichtbaarheid te vergroten.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavonden, start 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop via www.arcam.nl en aan de deur vanaf 19.30 uur. Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van de collegekaart. De voertaal is Engels.

De volgende 1·Lectures: 6 november Edzo Bindels, 20 november Arnoud Gelauff.

Delen