Decembervoorstelling Urban Contemporary (JMD)

zaterdag 10 december 2016, 15:00 - 17:00 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

De jaarlijkse decembervoorstelling van de Urban Contemporary (JMD) opleiding is een locatievoorstelling. De derdejaars studenten gaan in het eerste semester de uitdaging aan om een locatie te gebruiken, de mogelijkheden ervan te onderzoeken en daar een danstaal/theatertaal op te ontwerpen. Dat hebben ze ook dit jaar met veel elan, vakmanschap en passie gedaan. Bezoekers worden langs de locaties in het schoolgebouw geleid maar gaan ook naar buiten. Misschien wandel je als publiek naar een Amsterdams pleintje, een steiger aan de gracht of kom je onderweg zangers tegen.  

Er zijn zo’n veertien locatieperformances. Allemaal bijzonder en inventief en door de studenten zelf ontworpen en uitgevoerd. De tweede- en derdejaars studenten werken in het maakproces en de uitvoering van de stukken in zelf gekozen (door de jaargroepen heen), gemengde groepen.

Reserveren
U kunt vanaf 18 november, 12:00 uur online kaartjes reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies.

wo 7 dec 19:30
do 8 dec 19:30
vr 9 dec 19:30
za 10 dec matinee 14:00
za 10 dec 19:30


De eerstejaars studenten zijn net drie maanden op school en starten in een eigen project. Voor de opleiding geldt een strenge selectie; ze zijn toegelaten op basis van hun talent en inmiddels is daar pril vakmanschap aan toegevoegd. Vijftien eerstejaars studenten performen gezamenlijk in een voorstelling in de Theaterzaal. Ze dansen, zingen en acteren. Een lastige opdracht… in sommige opzichten is het voor hen een nieuwe tak van sport.

De eerstejaars voorstelling wordt samengesteld op basis van materiaal dat door studenten zelf is gemaakt. Met regie, compositie en een dramaturgische lijn blaast de artistieke leiding het materiaal, samen met de studenten, nieuw leven in. De studenten pakken dit weer op en maken het zich eigen, zo ontstaat een co-creatie.

In de decembervoorstelling komen alle UC (JMD) studenten samen in een veelzijdig en bruisend programma en krijgt het publiek een voorproefje van deze aanstormende talenten.

Foto's: Eddi de Bie

Delen