Anne Maike Mertens

Anne Maike Mertens

Opleiding
Theaterdocent
Lichting
2011
E-mail
annemaikemertens@gmail.com

Geniet van alle luxe in het gebouw en maak contact met andere opleidingen.

Als ik terugkijk op vier jaar aan de Theaterschool, dan zie ik mezelf letterlijk bouwend bezig. Theatermaken gaat voor mij over construeren. Daarmee bedoel ik dat het bouwen van dingen vaak het begin is van een creatief proces: al construerende ontstaat de vorm.

Ik voel me heel rijk en breed opgeleid. Ik heb zin om met deze bagage aan de slag te gaan. Mijn verwachting voor de toekomst is dat ik hard aan de slag zal moeten gaan om een net zo inspirerende omgeving als de Theaterschool te vinden.

De mensen met wie ik werk inspireren me. Iedereen heeft toffe / mooie / interessante / spannende verhalen te vertellen; het is aan mij om ze goed vorm te geven en tot hun recht te laten komen.

Staminee

Mijn afstudeervoorstelling Staminee is voor mij een voorstelling waarbij alles wat ik in vier jaar geleerd heb samenkwam. Samen met drie spelers, een
vormgever en acht figuranten hebben we een heel fijn maakproces meegemaakt waarin we elkaar creatief stimuleerden om tot een mooi geheel te
komen.

Bij het maken en regisseren van Staminee heb ik samengewerkt met studenten Techniek en Scenografie.

Stage

Ik heb stage gelopen in Los Angeles bij de  LosAngeles PovertyDepartment, een bijzondere theatergroep die in het hart van de armste wijk in LA theatervoorstellingen maakt.

Terug naar lijst
Delen