Dwayne Toemere

Ga in de lessen altijd op zoek naar plezier in wat je doet. Al snap je het niet direct, later kan het alsnog goed van pas komen. Zoek naar je eigenheid en maak het sterk. Maak je sterke kwaliteiten tot theater.

Wanneer de timing klopt en het publiek met me mee ademt tijdens het spelen dan voel ik dat ik mijn vak goed beoefen.

Beweging, dans of spel, fascineert mij enorm. Wanneer een speler zijn tekst behandelt alsof hij danst dan ga ik daar totaal in mee. Als een beweger zijn bewegingen vult dan raak ik geboeid.

Mime is voor mij de kracht van het verstilde en minimale. Het subtiele en absurde. Ik hoop voorstellingen te blijven maken waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Waarin ik altijd op zoek ga naar de fysieke mogelijkheden en de zeggingskracht van beweging.

Kom even zitten

Bij welk gezelschap, welke producent of opleiding doe je je eindexamenproject?
mimeopleiding

Met welke studenten werk je samen, en welke opleiding doen ze?
Lisa Groothof (mime), Yannick Greweldinger (mime).

Speelperiode:
januari april en juni 2011

Wat betekent dit project voor jou?

'Kom even zitten' was ons eigen werk en afstudeervoorstelling waarin we alle drie zowel maker als speler waren. Het was een spannende zoektocht naar de juiste subtiliteit en de juiste spanning met een minimum aan decor en tekst. De aangrijpende sfeer en opgekropte emoties van een begrafenis vormden als thema de basis voor deze voorstelling. Bianca van der Schoot heeft ons erg goed geholpen bij het zoeken naar de juiste spelspanning en het opzoeken van het absurde. We zijn erg blij dat we na de première op de theaterschool in januari en Playtimefestival! in april ook op het ITS festival 2011 deze voorstelling mochten tonen.

Terug naar lijst
Delen