Nieuws en agenda

afstudeerkrant Lift Off

Alumni werken samen in productie Face to Face

Verschillende alumni van de Academie voor Theater en Dans werken samen in de theaterversie van Ingmar Bergman's Face to Face. Face to face is een fysiek teksttheater over de zoekende mens te midden van anderen. De regie is in handen van Liliane Brakema.

Alumni Liliane Brakema (Regie Opleiding), Janne Sterke (Scenografie), Bauke Moerman (Techniek en Theater), Hendrik Walther (Techniek en Theater), Ilona Overweg (Scenografie) en Vera Andeweg (Productie Podiumkunsten) werken samen in theatergroep Firma Ducks. Zij hebben de handen ineen geslagen in de nieuwe productie Face to Face.

De jonge succesvolle psychiater Jenny verblijft een zomer bij haar grootouders. Haar man is in Amerika, haar dochtertje op zomerkamp en hun huis is verkocht. Los van haar dagelijkse omgeving probeert ze de regie over haar leven te bewaren. Maar nieuwe dromen, oude angsten, en onverwachte ontmoetingen brengen haar in een schemerzone die niet zo eenvoudig te controleren blijkt.

In een tijd waarin onafhankelijkheid zowel het hoogst haalbare ideaal is, alsook de oorzaak van stress, gaat Brakema op zoek naar hoop.
Hoe kunnen we in een veranderende wereld vorm juist onze afhankelijkheid omarmen?

In haar werk zet Liliane Brakema een sterke beeldtaal tegenover een gevoelige tekst. Eerder gooide ze hoge ogen met haar voorstelling De Wilde Eend.

Face to Face is van 10 mei (première) t/m 14 oktober te zien in verschillende theaters door heel het land. De speellijst is te vinden via de volgende link: https://www.lilianebrakema.nl/speellijst/

 

 

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+