Durf je het aan om van dans je vak te maken?

De 5 O’Clock Class is de meest veelzijdige, allround vooropleiding voor hedendaagse dans die er in Nederland is. Of je hart nu ligt bij de urban dance, bij de jazz- en musicaldans of dat moderne dans je grootste passie is: de 5 O’Clock Class helpt je om je talenten en skills als danser verder te ontdekken en ontwikkelen. Ons uitgangspunt is dat wij leerlingen op het niveau willen brengen dat nodig is om na de middelbareschooltijd auditie te kunnen doen bij een van de hbo-dansopleidingen in ons land. De 5 O’Clock-vooropleiding maakt deel uit van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en richt zich op jonge getalenteerde dansers tussen de 11 en 21 jaar. Behoor jij daartoe dan kun je (na een auditie) deelnemen aan een uitgebreid programma van lessen, workshops en voorstellingen. En het bijzondere is: je kunt dat programma buiten schooltijd volgen.

Divers programma

Diversiteit is het kernwoord bij de 5 O’Clock Class. Je kunt dat afleiden uit ons lesprogramma, waarin urban-dansstijlen, moderne dans, jazz en klassiek ballet een belangrijke plaats hebben, maar waarin ook ruimte vrijgemaakt wordt voor onder meer tap- en showdans, Afrikaanse dans, en zang- en theatertechnieklessen. En ook wanneer je naar ons docententeam en onze leerlingen kijkt, valt die diversiteit meteen op. Zij hebben uiteenlopende culturele en maatschappelijke achtergronden, zijn getraind in heel verschillende danstechnieken, maar vinden elkaar in een enorme liefde voor de dans en – waar het de docenten betreft – in hun wens om hun kennis en ervaring over te dragen op jonge generaties dansers.

Uitdagende omgeving

De 5 O’Clock Class biedt een veilige leeromgeving, waarin je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Experimenteren en ‘fouten maken’ zijn daar onderdeel van: je komt naar de 5 O’Clock Class om te leren en met plezier te dansen; we verwachten dus niet dat je al op topniveau presteert wanneer je je bij ons aanmeldt. Het gaat ons erom dat je de potentie hebt om een goede, professionele danser te worden. Teamwork, discipline, werkhouding en een ‘open mind’ zijn belangrijk binnen onze opleiding, maar we willen je – als danser én als mens – vooral ook zelfvertrouwen geven en je creativiteit stimuleren.

vooropleiding hedendaagse dans

Download "promo 5 o'clock"-Video: YouTube
HTML5 Video Player by VideoJS

 

Coördinatoren:
Percy Kruythoff en Rahana Oemed

Extra auditie

Op zaterdag 30 september 2017 wordt er nog een extra auditieronde gehouden voor de 5 o’clock Junior, Teen en Peer - Contemporary/Urban Class. Ga naar aanmelden voor meer informatie.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+