Opleiding Moderne theaterdans

De dynamische danspraktijk vraagt om eigentijdse en eigenzinnige dansers met een sterk technisch niveau en danstheatrale capaciteiten. De opleiding Moderne Theaterdans leidt je in vier jaar op tot een veelzijdige danser, die actief deelneemt aan het maakproces van en met de choreograaf.

Tijdens de opleiding word je ondergedompeld in zowel diverse eigentijdse dansstijlen als academische dans op een hoog technisch niveau. Daardoor word je een veelzijdige danser, die op zijn plek is bij de moderne en hedendaagse dansgezelschappen in binnen- en buitenland. De beheersing van een breed hedendaags repertoire en dansvocabulaire, waaronder undefinedEmio Greco, undefinedAnne Teresa de Keersmaeker, undefinedOhad Naharin, undefinedLeineRoebana, undefinedClub Guy & Roni, undefinedConny Janssen, plus een persoonlijke stijl van performen maken je uitermate geschikt om deel te nemen aan uitdagende producties. 

De eerste twee jaar van de opleiding ligt de nadruk op het ontwikkelen van de noodzakelijke danstechnische vaardigheden en het opbouwen van dansvocabulaire vanuit klassiek ballet en hedendaagse dans, zowel in, op en uit de vloer en staand.

De lessen improvisatie, compositie, partnerwerk, contactimprovisatie, bewegingsonderzoek, bewegingsanalyse, fysiek theater, drama, muziek, dansgeschiedenis, filosofie, dansgezondheid, Alexandertechniek en hedendaags repertoire zorgen voor de verdieping en verbreding in de ontwikkeling naar een veelzijdige, vaardige en excellente danser/dansperformer. Daarnaast werk je met gastchoreografen aan het creëren van nieuw werk. In de afgelopen jaren werkten de studenten met onder meer undefinedLucinda Childs, undefinedTrisha Brown, undefinedMaja Delak, undefinedLiat Waysbort, undefinedQuan Bui Ngoc, undefinedNicole Beutler en undefinedItamar Serussi.

Speciale samenwerking
Er wordt speciale aandacht besteed aan het repertoire en de specifieke wijze van trainen van  undefinedICKamsterdam Emio Greco | PC, undefinedAnne Teresa de Keersmaeker en undefinedGaga / Ohad Naharin. De studenten krijgen de kans zich te verdiepen in het werk van Emio Greco/PC (ICKAmsterdam) Double Shin/Double Mind in een workshopprogramma verdeeld over de eerste drie jaar van de opleiding. Een tweeweekse intensieve workshop “Drumming” van Anne Teresa de Keersmaeker en een uitgebreide workshop in Gaga met het repertoire van Ohad Naharin biedt ze de mogelijkheid om binnen het danscurriculum van MTD met dit werk geconfronteerd te worden en het te ervaren.

Double Skin / Double Mind

Tijdens je studie is er veel ruimte voor je eigen artistieke ontwikkeling, zowel in projecten op school als in de samenwerking met de SNDO als in de stages. Gedurende de hele opleiding wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van je persoonlijkheid, discipline en mentale en intellectuele inzet. De meeste docenten werken in het professionele werkveld, dus nieuwe ontwikkelingen in de danspraktijk, zowel nationaal als internationaal, worden aandachtig gevolgd en in het onderwijsprogramma geïntegreerd.

Contact met de opleiding: undefinedannelies.rensink[EMAIL BESCHERMD]@[EMAIL BESCHERMD]ahk.nl

Opleidingsgegevens

Artistiek leider
Angela Linssen

Studielast
240 studiepunten

Studieduur
4 jaar voltijd

Voertaal
Engels

CROHO-code
34798 (B Dans)

Graad
Bachelor of Arts

Zij gingen je voor:

  • 2017

  • 2015

  • 2015

  • 2016

 
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+