Over de Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie, onder leiding van artistiek leider Jean-Yves Esquerre, is als enige dansopleiding in Nederland gelieerd aan undefinedHet Nationale Ballet en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Momenteel telt onze school circa 140 leerlingen en studenten. Naast veel talenten van eigen bodem volgen ook tal van buitenlandse studenten ons preprofessionele programma. Zij zijn afkomstig van topopleidingen als l’École de Danse de l’Opéra National de Paris, de English National Ballet School, San Francisco Ballet School, Canada’s National Ballet School en de balletschool van La Scala in Milaan.

De school biedt een zeven jaar durende binnenschoolse opleiding, met basis- en middelbaar onderwijs in het Nederlands, en een intensieve hbo-opleiding voor een selectie van Nederlandse en internationale studenten.

Sinds 2013 is meesterchoreograaf Hans van Manen beschermheer van de Nationale Balletacademie. Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, is als artistiek adviseur aan de opleiding verbonden.

Het hoog aangeschreven docententeam van de Nationale Balletacademie heeft dansers opgeleid die nu bij prestigieuze balletgezelschappen over de hele wereld werken, waaronder The Royal Ballet en The National Ballet of Portugal. Maar natuurlijk ook in ons land, bij onder meer Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam en Introdans.

Ieder jaar wordt een aantal dansers van de hbo-opleiding seleceteerd om zich bij de Junior Company aan te sluiten, en sommigen zetten hun professionele carrière voort bij Het Nationale Ballet.

De studio's van de Nationale Balletacademie zijn opgenomen in het state-of-the-art gebouw van de Academie voor Theater en Dans, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De Academie voor Theater en Dans staat in het centrum van Amsterdam, in het hart van het Nederlandse culturele leven.

Facebook

Volg ons op undefinedFacebook

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+