Design & Technologie

Wilfred Loopstra vertelt over het vak van lichtontwerper: 'Het leukste moment van het ontwerpproces is om op een leeg toneel je ideeën toe te passen. Dat geeft zo veel inspiratie! Je bent echt iets aan het maken wat er daarvoor nog niet was.'

Je creatieve droom technisch realiseren

Ben jij een avontuurlijke en creatieve ‘uitvinder’? Bij de Design & Technologie (voorheen: Techniek en Theater) ontwikkel je jezelf tot een belangrijk lid van het creatieve team van festivals, theatergezelschappen, multimediaprojecten en exposities. Je beroep: lichtontwerper, geluidsontwerper, multimediaspecialist, video-ontwerper of technisch producent.

In de opleiding Design & Technologie leer je alles wat je nodig hebt om een creatieve droom technisch te realiseren. Van spectaculaire evenementen en festivals tot grote theatervoorstellingen en concerten. Van innovatieve tentoonstellingen en beurzen tot eigenzinnige multimediaprojecten. Bij ons leer je een creatief concept uit te werken. Licht, geluid en digital design zijn de instrumenten die je daarvoor leert bespelen.

Femke Diemer vertelt over het vak van geluidsontwerper: 'Het spannendste moment in het maakproces is voor mij de montage. Tijdens de repetities vormen zich de ideeën, maar in de montage komt alles bij elkaar en ga je de ideeën ook echt uitvoeren.'

Werken in een team

Je bent een uitvinder en vormgever. Je leert denken in licht- en geluidsbeelden en weet hoe je ze kunt maken. Je leert werken in een creatief team, dat bijvoorbeeld bestaat uit een regisseur, decorontwerper, video-, licht- en geluidsontwerpers, een producent en een technisch producent. Je leert daarin meedenken vanaf de conceptfase.

Onze opleiding is uniek in Nederland. Het is de enige hbo-opleiding op dit gebied.

  • Heel persoonlijk: je krijgt les in kleine groepjes.
  • Sterk praktijkgericht: het is de enige opleiding die samen in een school zit met alle andere theater- en dansdisciplines. Daardoor werk je al tijdens je studie intensief samen met studenten van andere disciplines aan eigenzinnige projecten en voorstellingen. Ook loop je stages bij gerenommeerde partijen. Op deze manier heb jij al jaren praktijkervaring voordat je afstudeert!
  • Uitstekend geoutilleerd: je werkt in de modernste studio/labruimte voor digital design en verdiept je in de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen zoals 360-gradenvideo en virtual en augmented reality.

Download "Marcel Vellekoop"-Video: YouTube
HTML5 Video Player by VideoJS

Alumnus Marcel Vellekoop vertelt over de functie van technisch producent.

 Lees hier het nieuwsbericht over de naam Design & Technologie

Opleidingsgegevens

Artistiek leider
Eddy Westerbeek

Studielast
240 studiepunten

Studieduur
4 jaar voltijd

Voertaal
Nederlands

CROHO-code
34860 (B Theater)

Graad
Bachelor of Arts (BA)

Zij gingen je voor:

  • 2012

  • 2017

  • 2015

  • 2015

 
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+