Amsterdamse Toneelschool& Kleinkunstacademie

Je publiek raken, ontroeren of aan het denken zetten. Op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie (ATKA) leer je acteren en zingen. Je ontmoet jonge talenten van de andere kunstvakopleidingen. Zo ontwikkel je je tot een creatieve, muzikale en ondernemende acteur of kleinkunstenaar die interdisciplinair kan werken.

Veelzijdig professional

Op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie (ATKA) dagen we je uit steengoed te worden en je te ontwikkelen tot een geëngageerde, creatieve, muzikale acteur voor toneel, muziek- en kleinkunst, film en televisie of tot performer van eigen drama of cabaret. Je leert bewegen en spreken. Je leert niet alleen spelen voor de camera maar ook met de camera. Je krijgt les van (gast)docenten die met een been in de praktijk staan en weten waar het vak echt over gaat. Je zingt, componeert en schrijft eigen liedjes en teksten. Je krijgt les in onze professionele geluidsstudio en experimenteert met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. Je verruimt je blik in vele opzichten.

In Amsterdam ligt alles voor het oprapen! Je bezoekt veel voorstellingen. Zowel van grote gerenommeerde binnen- en buitenlandse gezelschappen als van experimentele bijna-generatiegenoten. Je bezoekt musea en concerten. Je leert kijken naar beeldende kunst en luisteren naar allerlei soorten muziek. Je wordt uitgedaagd je te laten inspireren door politiek en maatschappij, internet, film en tv, games, virtual reality, literatuur, blogs, twitter, journalistiek. Je leert autonoom denken en te putten uit eigen bronnen, je eigen creativiteit in te zetten. Een open en nieuwsgierige blik zijn voorwaarden.

De Amsterdamse Toneelschool, ontstaan in 1874, en de Akademie voor Kleinkunst, opgericht in 1960, zijn sinds 2001 samengevoegd tot één opleiding: De Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie (ATKA)


Toelating en Aanmelding

Informatie over de selectieprocedure van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie komt medio oktober online. Bezoek de open dag van de Academie voor Theater en Dans

Opleidingsgegevens

Artistieke leiding
Yvette Fijen

Studielast
240 studiepunten

Studieduur
4 jaar voltijd

Voertaal
Nederlands

CROHO-code
34860 (B Theater)

Graad
Bachelor of Arts (BA)

Zij gingen je voor:

  • 2014

  • 2017

  • 2014

  • 2017

 
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+