voor stage-instellingen

Stages en werkplekleren

De Academie voor Beeldende Vorming is trots op haar grote netwerk van stage-adressen, zowel in het onderwijs als in musea en culture organisaties. Is er binnen uw organisatie een interessant project of relevante opdracht voor studenten? U kunt een stage of een project aanbieden want stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding docent Beeldende kunst en vormgeving. Studenten leren lesgeven in de praktijk en lopen daarom in elk studiejaar stage; het is een vast onderdeel van het studieprogramma.

De stages vinden plaats in het onderwijs -van po t/m hbo-, op een kunsteducatieve afdeling van een museum, in een culturele organisatie of festival of in de studio van een kunstenaar of vormgever. Een van de meest belangrijke voorwaardes voor een relevante stage, is het educatieve element. De stagiair wordt begeleid door een docent van de Academie voor Beeldende Vorming en een begeleider uit uw organisatie.

Heeft u een interessante stage of een project voor studenten, ga dan verder naar de pagina over uw type school of organisatie:

In het verkorte programma is sprake van werkplek leren: deze studenten combineren een relevante werkplek in de kunsteducatie met hun beeldende praktijk.

Wilt u een stageplek of een project aanbieden?

Graag overlegt Janneke Alink, medewerker externe betrekkingen (janneke.alink@ahk.nl), met u over de best passende invulling van uw stage of project.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+