Beroepskunstenaars in de klas

De AHK biedt in samenwerking met HKU een eenjarige post-hbo-opleiding in deeltijd aan voor kunstenaars die kunstprojecten willen uitvoeren in het basisonderwijs.

De inschrijving voor studiejaar 2017-2018 is geopend. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een oriënterend gesprek, waarin je kunt bespreken of de BIK de opleiding is die bij je past.

Voor wie?
Het programma Beroepskunstenaars in de klas (bik) is toegankelijk voor kunstenaars in alle disciplines. Ben je professioneel kunstenaar en wil je jouw talenten inzetten voor kinderen in het basisonderwijs? Wil je jouw werkveld vergroten en bijdragen aan cultuureducatie van basisschoolkinderen? Volg dan het bik-programma.

Bik - verstand van kunst én kinderen
De vraag naar kwalitatief hoogwaardige cultuureducatieprojecten van kunstenaars is groot. Ruim 600 kunstenaars werken regelmatig op een basisschool. De BIK is bij de keuze voor een kunstenaar in de klas het keurmerk voor kwaliteit. In de nieuwe landelijke subsidieregeling voor basisscholen ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ is plaats voor duurzame samenwerking met professionele kunstenaars.

De Bik-opleiding wordt georganiseerd door het lectoraat Kunst- en cultuureducatie van de AHK in samenwerking met HKU. De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en leidt op tot het landelijk erkend certificaat Beroepskunstenaar in de klas.

Meer informatie over de opleiding kun je ook vinden op undefinedinfo.bikopleiding.nl.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+