Nieuws en agenda

Capita Selecta

De Academie van Bouwkunst biedt enkele malen per jaar een lezingenreeks aan waarin wordt ingegaan op thematische, actuele onderwerpen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in binnen- en buitenland. Deze Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en mede bedoeld voor geĆÆnteresseerden van buiten de Academie.


April-mei: Arts and architecture

In april en mei hebben in totaal vijf lezingen 'architectuur als culturele daad' als onderwerp. De reeks wordt georganiseerd door Jarrik Ouburg, hoofd van de masteropleiding Architectuur

De laatste tien tot vijftien jaar was in de Nederlandse architectuurpraktijk de focus vooral gericht op de financiƫle en economische aspecten van het bouwen. Bouwen leek een doel op zich te zijn geworden en niet een middel om een ruimtelijke ervaring teweeg te brengen of de hedendaagse samenleving vorm te geven en te organiseren. Bouwen was vooral een economische activiteit in plaats van culturele expressie.

In de stilte die is ontstaan in het architectonisch discours in Nederland, nu de economische drijfveer achter het bouwen is weggevallen, kunnen we ons weer richten op de culturele aspecten van het vak. Herijken. Architectuur als culturele daad, in samenspraak met en ingebed in de rijke traditie van de kunsten.

  •   3 april, 20.00 uur  Frank Havermans 
  • 10 april  20.00 uur Pezo von Ellrichshausen
  • 17 april  20.00 uur Filip Dujardin
  • 24 april  20.00 uur Gabriel Lester
  •   1  mei  20.00 uur Antonio Ortiz

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk. Na aanvang lezing geen toegang.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+