Nieuws en agenda

Toekenning subsidie strategic partnership

Internationale samenwerking van Academie van Bouwkunst met Universiteit van Liechtenstein en de Noorse Universiteit van Wetenschap en Techniek (Trondheim).

Vanaf september 2017 zal de Amsterdamse Academie van Bouwkunst een internationale samenwerking aangaan met de Universiteit van Liechtenstein en de Noorse Universiteit van Wetenschap en Techniek (Trondheim). Onlangs werd subsidie van de Erasmus+ voor strategische partnerschappen in het hoger onderwijs gehonoreerd en kan de samenwerking definitief doorgaan. De komende drie jaar zal er gezamenlijk gewerkt worden aan een interdisciplinair onderwijs project toegespitst op bouwkundige vraagstukken, tektoniek en constructieve, culturele, sociale en economische thema’s rondom het materiaal hout.  De drie participerende landen hebben allemaal een andere traditie in het werken met hout. Dankzij de internationale samenwerking kunnen de docenten en studenten kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+