Nieuws en agenda

Student Beeldende Vorming neemt deel aan Grit-project

Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Mireille Reuling, vierdejaars deeltijdstudent aan de Academie voor Beeldende Vorming, was geselecteerd voor deelname aan het undefinedGrit-project Amsterdam in januari 2013. Dit project rond cultureel ondernemen is dit jaar voor het eerst georganiseerd als samenwerking van de Gerrit Rietveld Academie met partners van het undefinedAmsterdam Center for Entrepreneurship (ACE).

Het doel was om studenten van verschillende opleidingen te laten samenwerken en briljante ideeën te realiseren van concept tot eindproduct. Een weekend lang werd er hard gewerkt, de studenten kregen workshops en werden begeleid door coaches uit het werkveld.

Studenten konden stemmen naar aanleiding van de pitch van de deelnemers. Een van de gekozen concepten was de installatie the wineXperience van Mireille Reuling. Voor de uitvoering werkte ze samen met een student Art&Sciences en een student Business Studies van de UvA. Mireille licht toe: “De installatie probeert door het activeren van alle zintuigen de ervaring te geven van een slok wijn, zonder te drinken. Je ruikt wijn, je proeft wijn (door zelfgemaakte wijngums), je hoort wijngeluiden en ziet een abstracte film over wijn.”

Het team van Mireille maakte een versie van haar wijnconcept: de 10 sec. experience in een lift. Tijdens een liftritje kregen mensen een onverwachte overall wine feeling. Mireille: “Het was geweldig te zien hoe grappig mensen dit vonden. Ze wilden vaak niet uitstappen op de etage waar ze moesten zijn.”

Een onafhankelijke jury bepaalde welk concept 2500 euro kreeg voor daadwerkelijke uitvoering. “Helaas was dat niet mijn team,” vertelt Mireille, “maar het concept heeft me wel netwerkcontacten opgeleverd en potentiële klanten. Ik zou het andere studenten zeker aanraden om deel te nemen aan het Grit-project.”

undefinedLees meer over de deeltijdopleiding Beeldende Vorming

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+