Astrid de Lange

Astrid de Lange

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2012
Specialisatie

2D

E-mail
astridNzeus@hotmail.com

Volg je hart in creativiteit. Weet dat het nooit te laat is de juiste keuze te maken!

Zolang ik mij kan herinneren zoek ik de confrontatie op. Zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn beeldende werk. “What you see is what you get” is mijn motto. Voorheen waren maatschappelijke vraagstukken de rode draad in mijn werk. Tegenwoordig zijn mijn eigen leven en mijn omgeving grote inspiratiebronnen. Alles wat ik mee maak en om mij heen zie zet ik op papier. Wat ik niet in woorden kan zeggen vertaal ik naar beelden. Ik heb standaard een tekenschrift en een camera bij me om deze momenten vast te leggen. Daarnaast verzamel en gebruik ik (kranten)artikelen, (song)teksten, briefkaarten en materialen die ik onderweg tegen kom en waar ik een herinnering aan heb.

Creativiteit in het leven is jezelf toestaan fouten en keuzes maken, de kunst van het leven is vanuit je hart weten welke je moet behouden!

Dagboekfragmenten

Mijn werk gaat over mijn herinneringen en belevenissen. Ik “schrijf” dagboekfragmenten aan mijn in 2010 overleden moeder. Alles wat ik haar niet meer kan vertellen leg ik vast op papier. Al lijkt de titel vaak eenduidig, er zit altijd een diepere betekenis achter. In dit werk is naast beeld, tekst een belangrijk onderdeel geworden. De tekstvakken zijn een beeldelement geworden. In deze tekstvakken schrijf ik wat mij van het hart moet. Dit kan toevoegen aan het beeld maar kan ook volledig los staan van de voorstelling. Deze teksten en beelden zijn geen statisch gegeven, daarbij heb ik gekozen voor de dynamiek van gemengde technieken. Het combineren van tekst, beeld, de diverse technieken en materialen geven mijn werk de gelaagdheid die passen bij mijn verhalen maar ook zeker bij mij als persoon.

Downloads

Terug naar lijst
Delen