Gerda Wierda

Gerda Wierda

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2012
Specialisatie

2D

E-mail
gerda@herbergwierda.nl
Contact
Facebook

Niet blijven dromen, maar doen. Je bent nooit te oud om te leren.

Al jaren droomde ik ervan iets met mijn creativiteit te doen. Maar met dromen kom je er niet, je moet het doen! Wat ben ik blij dat ik de opleiding aan de AHK heb gevolgd. Ik ontwikkelde een voorkeur voor 2D. Dit jaar heeft zich dat in linosnedes vertaald. Het snijden eist concentratie en geeft een bepaalde rust.

Picasso, Hundertwasser, Klimt, Cobra...

Ik hoop vooral met kleinere groepen aan de slag te gaan, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ik hoop kennis,vaardigheden en vooral plezier in wat je doet over te dragen. De verwondering over je eigen kunst ervaren.

 

Pandora wordt mijn eerste prentenboek.

Pandora

Tijdens kunst- en cultuurgeschiedenis maakte ik kennis met de Griekse mythologieën. Prachtige verhalen, ook voor kinderen. Er zijn niet veel prentenboeken met deze verhalen en met dat idee in mijn achterhoofd ben ik met "Pandora" aan de slag gegaan. Via beelden wil ik het verhaal vertellen. Het zou zich ook goed laten vertalen in een prentenboek. Het verhaal van Pandora heeft grote overeenkomsten met het scheppingsverhaal. Nieuwsgierigheid naar de kennis of de gaven van de goden wordt de mens fataal. In alle ellende houdt de hoop de mens staande. Ook wij zijn dragers van goede en slechte gaven. Ons eigen hoofd is een doos van Pandora.

Downloads

Stage

Lesgeven in kunstgeschiedenis en een koppeling maken met de al aanwezige kennis uit de geschiedenislessen gaf mij veel plezier. Ik vond het daarnaast heel bijzonder om het beeldend proces van leerlingen te zien en te begeleiden.

Terug naar lijst
Delen