Mats Weel

Mats Weel

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2012
Specialisatie

3D

E-mail
matsweel@hotmail.nl
Contact
Facebook

Als kleine jongen was ik vaak in de werkplaats van mijn vader te vinden. Ik keek over zijn schouder mee en zag hoe hij nieuwe objecten 'ter wereld bracht'. Daar bevindt zich de oorsprong van mijn liefde voor het creëren van ruimtelijke objecten. De energie van het maakproces is hierdoor voor mij een belangrijke rol gaan spelen. Wanneer een object tot stand komt wordt door mij aan onze wereld toegevoegd en neemt direct een ruimte in beslag. De ruimte is vanaf dat moment eigendom van het object. De ervaring van iets toevoegen aan de wereld is voor mij heel waardevol. Het begint als ontastbaar idee en vindt uiteindelijk zijn plaats in de realiteit. Hier bevindt zich dan ook de kern van mijn passie het het 3dimensionale medium

Abstract expressionisten als Jackson Pollock, Mark Rothko.

Zwaartekracht en daarmee de rol van natuur in kunst.

Het onbewust gestuurd worden, intuitie.

Het verder ontwikkelen van mijn beeldende kwaliteiten met als doel naam maken in de kunstwereld om uiteindelijk het autonoom kunstenaarschap als voornaamste levensinvulling te hebben.

'(In)Visible Realities'

Iedereen heeft wel dingen in zijn leven die een extra lading meedragen. Of het nu je vorige huis is, de armband van die ex-vriendin, de straathoek waar je voor het eerst zoende, of het verjaardagscadeau van je overleden oma. De extra lading is voor jou uiterst persoonlijk maar dit idee is op iedereen toepasbaar.

Als je naar het ding kijkt roept het een beeld, gedachte of emotie op in je hoofd. Deze lading is alleen voor jou persoonlijk een realiteit maar voor anderen niet zichtbaar. Het niet meer terug kunnen naar deze verleden tijd maakt dat jou associatie met het ding voor eeuwig zo zal zijn als hij nu is.

Mijn afstudeerwerk bestaat uit 6 objecten, waarvan 3 origineel, en 3 exacte replica’s.

De originelen hebben een leven geleid wat mijn herinneringen erbij hebben doen ontstaan. Ze staan symbool voor de veranderlijkheid van de herinnering. Het leven van de originelen is nu voorbij. De replica’s zijn herboren, gematerialiseerde ‘eeuwig onschendbare’ herinneringen.

Zo maakt mijn afstudeerwerk mijn persoonlijke onzichtbare realiteit voor u zichtbaar.

Stage

Mijn stage heb ik gelopen op het Herman Wesselink College te Amstelveen.

Hier heb ik onder begeleiding, en in samenwerking met, mijn stagedocent lessen gegeven aan 1e, 2e en 3e klassen uit de niveau's HAVO, VMBO (TL) en een enkele klas Gymnasium. Ook heb ik enkele lessenseries zelfstandig verricht. Deze stage heeft gedurende een heel schooljaar plaatsgevonden. Hierdoor heb ik veel ervaring op kunnen doen betreft de diverse aspecten van het leraarschap en mijn persoonlijke stijl kunnen ontwikkelen.

Terug naar lijst
Delen