Mirjam ter Maat

Mirjam ter Maat

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2013
Specialisatie

schilderen

In mijn werk als beeldend therapeut in de GGz zie ik wat beelden betekenen voor mensen. In deze opleiding heb ik mij verder geschoold in de kunst en de beeldende vormgeving. We kunnen als mensen niet zonder onze beeldtaal. We gebruiken beelden van anderen vaak als metafoor. Kunst creƫert juist nieuwe beelden. Beeldende kunst gaat over durf, dat vorm te geven waar jezelf nog geen weet van hebt hoe de uitkomst zal zijn. Geloof hebben in wat je doet, doorgaan en terugkijken. Talent is een schat hebben aan mogelijkheden om jezelf uit te drukken in beeldtaal, je vrij te bewegen tussen al het beeldmateriaal wat er in je omgeving is. Ik zie anderen graag hun eigen beeldtaal maken.

Naast deze fascinatie hoe anderen zich bewegen binnen de beeldende kunst, teken en schilder ik ook graag mijn eigen beelden.

Vindplaats

Deze serie gaat over het terugvinden van herinneringen. De herinneringen worden weergegeven als een filmrol, en de klok is onderdeel van de tijd waarin een herinnering zich afspeelt. Er is een hoofdpersoon, vaak met werkjas aan. Soms met een koptelefoon, die weergeeft dat hij zich in zijn eigen wereld of herinnering bevindt.

Terug naar lijst
Delen