Sabine Spaanderman

Sabine Spaanderman

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2013
Specialisatie

2D en 3D

Website
www.sabinespaanderman.nl
E-mail
info@sabinespaanderman.nl

Vier jaar zijn zo om, richt je op dat wat je echt graag wilt leren (bekwaam je in een techniek die je nog niet kent), grijp je kansen en geniet van de mogelijkheden die de AHK je biedt.

Voor mij is 'kunst maken' me openstellen voor inspiratie die mij vanbinnen - liefst diep - raakt en waarmee ik in mijn werk als beeldend kunstenaar aan de slag kan zowel op twee- als driedimensionaal niveau. Eigenlijk maakt het mij niet uit in welke discipline ik werk, het gaat om de uitstraling waarmee ik hoop ook anderen te inspireren en/of te raken.

Sloppenwijken, Rooftop communities (krotwoningen bovenop flatgebouwen in bijvoorbeeld Hong Kong), grotwoningen, bergdorpjes wereldwijd die lijken opgestapeld te zijn tegen een bergwand, ondergrondse gangenstelsels... kortom alle woonplekken op aarde waar niet direct een architect aan te pas is gekomen.

Liefst zou ik met een grote bus de wereld in trekken, mooie inspirerende plakken bezoeken en daar beeldend mee aan de slag gaan. Daarnaast workshops geven aan eenieder die graag wel creeren en daarin begeleid wil worden ten einde zich op dat vlak te ontwikkelen.

Magnolia

Magnolia is een suggestie van een stad die zich overal ter wereld kan bevinden. Een stad waarin de 'niet bedachte architectuur' overheerst. Een stad die door zijn eenvoud en structuur refereert aan zovele steden en dorpen wereldwijd die 'zomaar' gegroeid zijn, zonder dat er de hand van een architect of stedebouwkundige aan te pas is gekomen. Een stad als een organisch geheel, die geen mens op aarde op deze manier zou kunnen ontwerpen.

Scriptie:
Zonder Architect

Terug naar lijst
Delen