TechnologyLab_

De Breitner Academie organiseert technologyLab_: een interdisciplinair onderwijsconcept waarin kunst, technologie en wetenschap geïntegreerd aan bod komen. Tijdens deze post-hbo nascholing leren kunstvakdocenten dat creatieve skills niet exclusief zijn voor de kunsten en dat een onderzoekende houding niet alleen voor de bèta’s is weggelegd.

De raakvlakken tussen wetenschap en kunst zijn in de praktijk vaak groter dan je op grond van de reguliere schoolvakken zou denken; ze zijn beide vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. In de 21ste eeuw leidt deze nieuwsgierigheid tot samenwerken: kunst kan ook gemaakt worden in laboratoria en onderzoek kan plaatsvinden in ateliers.
Tijdens technologyLab_ leren kunstvakdocenten en kunstenaars die werkzaam zijn in de educatie, het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal in de context van kunst, technologie en wetenschap. Zij verdiepen zich in op actuele wetenschap en technologie georiënteerde kunst waarmee een basis ontstaat om duurzame samenwerkingen met bèta- en techniekvakken in het onderwijs aan te kunnen gaan.
De cursus wordt geleid door Michiel Koelink, kunstenaar en senior docent aan de Academie voor Beeldende Vorming. Kunstenaars en designers verzorgen onderdelen van de cursus.

De eerste dag start in het Stedelijk Museum Amsterdam met een bezoek aan de tentoonstellingen Jean Tinguely: Machine Spektakel en Dream Out Loud!

Theorie: introductie in actuele kunst en kunsttheorie
Praktijk: workshops waarin (aanzet tot) een interdisciplinaire lessenserie wordt gemaakt
Tijd: zaterdag 5 november, 19 november en 3 december 2016, 10.00-16.30 uur
Locatie: Breitner Academie, Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam
Kosten: € 650 voor drie dagen, inclusief lunch
Studiebelasting: 40 studiebelastingsuren. Deelnemers die de cursus succesvol afronden ontvangen een certificaat

Aanmelding gesloten.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+