Ensembles

Ensembles vormen een essentieel onderdeel van de jazzafdeling. Doel is de student de nodige praktijkervaring op te laten doen en de eigen creativiteit te stimuleren, zodat hij na de opleiding goed kan functioneren in de diverse stijlen die voor zijn instrument gangbaar zijn. Omdat de behoeften per instrument en per student uiteenlopen, hebben we een uitgebreid aanbod aan ensembles.

Gedurende het eerste jaar ligt het accent voor alle hoofdvakken op samenspeelvaardigheden binnen de jazz en afgeleide muzieksoorten. Naast een speciaal daarvoor opgezet ensemble zijn er trio's met zang, een koor en een funk/cross-overgroep. Voor vrijwel alle ensembles worden concerten georganiseerd in de speciaal voor jazzconcerten toegeruste Ellingtonzaal en op podia buiten het CvA. In de daaropvolgende jaren zijn er enerzijds de stijlgebonden ensembles, zoals jazzoctetten, jazztrio's met zang of instrumentale solist, improvisatie-ensembles, flamenco, latin-ritmesectie, Braziliaans en diverse cross-overgroepen. Anderzijds zijn er de instrumentgebonden groepen: gitaarensembles, basgitaarensembles, saxofoonensembles, trombone-ensembles en de beide koren, Ladies Only en Vocal Inchoiry. Een aantal groepen zijn verplicht; daarnaast kan de student een keuze maken uit het ruime ensembleaanbod en zo zelf de richting van zijn opleiding bepalen. Het is ook mogelijk in het derde en/of vierde jaar zelf een groep samen te stellen, een doel en/of repertoire te bepalen en een docent te kiezen.

Daarnaast zijn er de Monday Big Band en de Tuesday Big Band, die wekelijks repeteren, en de Concert Big Band, die meerdere malen per jaar het middelpunt vormt van interessante projecten met vooraanstaande arrangeurs en dirigenten uit binnen- en buitenland, zoals Justin DiCioccio, John Clayton en Terell Stafford, en optreedt op festivals als het North Sea Jazz Festival.

docenten

Eva Baggerman
Rob van Bavel
Albert Beltman
Berend van den Berg
Jasper Blom
René Brijker
Arnold Dooyeweerd
Bart Fermie
Harmen Fraanje
Ernst Glerum
Maarten van der Grinten
Frits Heimans
Frans van der Hoeven
Yuri Honing
Danny van Kessel
Josee Koning
Debby Korfmacher
Sylvia Langelaan
Erik van Lier
Abel Marcel
David de Marez Oyens coördinator
Michael Moore
Yaniv Nachum
Jan Oosthof
Ruud Ouwehand
Juan Pereira Gomes Sobrinho
Johan Plomp
Niti Ranjan Biswas
Rafael Reina
Maurice Rugebregt
Martijn Sohier
Henk Sprenger
Bodhi Sykora
Erik Vaarzon Morel
Lené te Voortwis
Hans Vroomans
Jan Wessels
Jos Zwaanenburg

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+