Klassieke muziek

Arnold Marinissen adjunct-directeur / hoofd klassiek / opleiding docent muziek
Will Jansen programmacoördinator
Dorine Jansma studieadviseur

De hoofdstudie

Het CvA biedt een breed scala aan afstudeerrichtingen op het gebied van klassieke muziek. Oude muziek, opera, hedendaagse muziek, het is allemaal mogelijk. Naast individuele hoofdvaklessen worden er groepslessen gegeven en voorspeelavonden, projecten en masterclasses georganiseerd. Studenten volgen vanaf het eerste jaar een uitgewerkt kamermuziekprogramma.

Praktijk

Op het CvA is er via orkest- en ensembleprojecten volop de gelegenheid praktijkervaring op te doen. Naast het symfonieorkest zijn er speciale blazers-, strijkers- en slagwerkensembles, het Sweelinck Barokorkest en vanaf 2013 het Ensemble Hedendaagse Muziek. Het symfonieorkest werkt jaarlijks in twee projecten aan de opbouw van een veelzijdig repertoire, waarbij het in Amsterdam, Utrecht en andere belangrijke muziekcentra in het land optreedt. Dirigenten zijn zowel gerenommeerde gasten als docenten van het CvA.

Het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam speelt Wagner, Dvor√°k en Brahms o.l.v. Adrian Prabava; soliste: Ketevan Roinishvili, cello.

Keuzemogelijkheden

In het onderdeel 'vrije ruimte' in het derde en vierde jaar kan men zich naar keuze specialiseren in historische uitvoeringspraktijk, kamermuziek, hedendaagse muziek, jazz of niet-westerse muziek. Door het volgen van keuzevakken kunnen studenten het lespakket muziektheoretische vakken nauw aan laten sluiten bij hun hoofdvakstudie.

studiegids

Download hier de undefinedStudiegids bachelor Klassiek 2016-2017

foto's: Toon Vieijra, Thomas Lenden
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+