Sweelinck Academie en Junior Jazz College

Nationale opleiding voor jong toptalent

Muziek is je lust en je leven. Je speelt iedere dag, je kunt eigenlijk niet bedenken wat je liever zou doen en je bent ook niet bang om hard te studeren. Misschien denk je er zelfs al over van muziek je beroep te maken. Herken je jezelf hierin? Dan is de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam iets voor jou.

Op deze afdeling hebben we alle docenten en faciliteiten in huis om je op hoog niveau te begeleiden. Je krijgt les van gespecialiseerde hoofdvakdocenten die al jaren ervaring hebben in het coachen van jonge talenten. Door hun inzet, betrokkenheid en hun specifieke vakkennis zijn zij in staat je muzikale mogelijkheden optimaal te ontwikkelen. Daarnaast speel je veel samen met leeftijdgenoten, volg je masterclasses en geef je concerten. Kortom: jij hebt het talent en de motivatie, wij helpen je als musicus tot volle bloei te komen. Je vergroot je kansen om aangenomen te worden op de vakopleiding en op een bloeiende carrière daarna.

De nationale opleiding voor jong toptalent heeft twee takken: de klassieke Sweelinck Academie voor leerlingen van 8-18 jaar en en het Junior Jazz College voor leerlingen van 12-18 jaar.

Op 9 maart 2013 was er een speciale open dag voor de Sweelinck Academie en het Junior Jazz College, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam.

open dag Jong Talent 9 maart 2013

Nieuwe Meesters

Op 24 februari 2013 werd de documentaire Nieuwe Meesters uitgezonden op tv. In deze documentaire van Jaap van Eyck worden leerlingen van de Sweelinck Academie en het Junior Jazz College gevolgd. De documentaire is hier in zijn geheel te bekijken.

Foto's Toon Vieijra, Govert Driessen, Ton van de Wiel, Hans Hijmering
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+