Eindwerkprijs 2017

De AHK zal op maandag 27 november 2017 voor de zesde keer de Eindwerkprijs uitreiken. Uit al het eindwerk van Lichting 2017 wordt door de studenten en docenten het beste afstudeerwerk voorgedragen.

Drie prijzen

Dit jaar worden er voor het eerst drie prijzen uitgereikt: een cheque van € 3.000 voor een bachelorproject, een cheque van € 3.000 voor een masterproject en een publieksprijs waarvan de inhoud pas bekend wordt gemaakt tijdens de uitreiking.

Criteria

Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een percussievoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop je in je eindwerk een verbinding maakt met de buitenwereld, en de relevantie van je werk voor de verdere ontwikkeling van het vak. Dit moet blijken uit de inzending en motivatie. 

Voordragen en inzenden

  1. Wil je met jouw afstudeerwerk kans maken op de Eindwerkprijs? Of wil je een project van iemand anders voordragen? Vul dan eerst het voordrachtformulier in.

  2. Als voorgedragen student heb je vervolgens tot en met 15 september de tijd om het volledige dossier in te zenden.

  3. Zorg er tot slot voor dat je werk ook gepresenteerd wordt op de site van Lichting 2017. Bekijk de undefinedcommunity Lichting 2017 op MyAHK voor informatie over hoe je je profiel kunt aanpassen of aanvragen.

Op basis van een voorselectie wordt in oktober een shortlist van genomineerden bekend gemaakt. De jury wijst daaruit de winnaars aan tijdens de prijsuitreiking.

Prijsuitreiking

Iedereen is welkom om de openbare prijsuitreiking bij te wonen.
Datum: maandag 27 november 2017, 16.00-19.00 uur
Locatie: volgt.

Dominique Vleeshouwers (winnaar Eindwerkprijs 2012, alumnus bachelor Klassiek): ‘De prijs is voor mij een stimulans geweest om me niet alleen als muzikant, maar ook als maker te ontwikkelen. Het heeft mij extra overtuigingskracht gegeven; mijn profiel als kunstenaar is aantrekkelijker geworden voor potentiële partners.’

Jury

Xandra Schutte (voorzitter), hoofdredacteur De Groene Amsterdammer
Dominique Vleeshouwers, co-founder & director Combined Creatives en winnaar Eindwerkprijs 2013
Aaltje van Zweden, oprichter en bestuurslid Papageno Foundation
Edwin van Huis, directeur Naturalis, tevens lid Raad van Toezicht AHK
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+