Cursussen

Cursussen

Heb je een passie voor film? Zou je graag aan de slag gaan als productie- of lichtassistent of assistent production design? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken, sociaal vaardig en vind je het leuk om in een team te opereren? Dan is één van de eenjarige cursussen iets voor jou. 

In de periode van september tot en met juni kun je aan de Nederlandse Filmacademie een eenjarige cursus volgen. Je krijgt inzicht in de totstandkoming van een filmproductie en doet werkervaring op binnen de gekozen richting.

Het programma
De cursussen bestaan uit twee delen, een deel theorie van ongeveer vier weken en een praktijkdeel. Het theoriegedeelte start in september. Aansluitend begint het praktijkgedeelte dat doorloopt tot de zomervakantie. In die periode assisteer je bij filmproducties van de Filmacademie. De lessen worden verzorgd door ervaren (gast)docenten. 

Tijdens zowel het theorie- als praktijkgedeelte ben je vaak fulltime aan de slag. Vrijblijvend zijn deze cursussen dus niet, er wordt van je verwacht dat je tijdens het hele studiejaar beschikbaar bent om aan producties mee te werken. Wellicht ben je na het volgen van deze cursus zo enthousiast dat je je aanmeldt voor de afstudeerrichting van jouw keuze. Daarvoor moet je dan wel gewoon toelating doen. 

Wie de cursus met goed gevolg heeft afgerond, ontvang een Filmacademie-certificaat en kan aan de slag in assistentfuncties.

Kosten
De kosten voor de cursus liggen rond de 2.000 euro (€ 1.995,-voor studiejaar '17-'18). Omdat het een ongesubsidieerde cursus is, kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. Je moet dus zelf in je onderhoud kunnen voorzien. Een parttime baan hebben naast de cursus kan alleen als het een flexibele baan is. Je bent namelijk regelmatig fulltime aan de slag voor de producties, ook 's avonds en in het weekend. 

Selectie
Je kunt je aanmelden voor een van de cursussen door het undefinedaanmeldingsformulier in te sturen of te mailen aan de contactpersoon. Op basis van je aanmelding word je al dan niet uitgenodigd voor een gesprek. Naar aanleiding van dat gesprek wordt bekeken of je wordt toegelaten tot de cursus. De deadline is 15 juni 2017. 

Informatie

Algemene informatie over de cursussen

Jaaropbouw (globaal)
Theorie: september
Praktijk: oktober - juni

Start cursussen 
begin september

Deadline aanmelding
De deadline voor de cursussen Licht en Production design is verstreken. 
Voor de Productie-cursus kun je je nog aanmelden (tot maandag 26 juni). 

Vaak zitten de cursussen begin juli al vol. Soms vallen er tijdens de zomervakantie nog cursisten af omdat ze op andere opleidingen worden aangenomen. Het is dus altijd zinvol om je tussen 26 juni en 15 augustus nog aan te melden. 

 

 

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+