Welmoed Nijhout - derdejaars Documentaire
"Ik wilde naar de Filmacademie om de taal van beeld en geluid te leren beheersen zodat ik mijn verhaal in films kan vertellen. Hiervoor studeerde ik Geschiedenis aan de UvA. Ik wilde graag films leren maken om mijn visie op wereld in een vorm te kunnen gieten die meer is dan tekst en waarbij je bovendien praktisch bezig kunt zijn.

Ik vind het geweldig hoeveel individuele aandacht er voor de studenten is op de Filmacademie. De gastcolleges van filmmakers die midden in de beroepspraktijk staan, zijn meestal heel leuk. Hier op de academie is iedereen extreem gemotiveerd."

Christien Muller - derdejaars Documentaire
"Ik heb altijd een drang gehad om films te maken van de verhalen om mij heen, maar kwam daar pas op latere leeftijd aan toe. Tot die tijd deed ik het in mijn hoofd, schreef ik korte verhalen en maakte ik foto's. Toen ik klaar was met mijn vorige opleiding en eenmaal aan het werk was besloot ik om mijn droom te gaan verwerkelijken en heb me aangemeld bij de NFTA.
Ik wilde naar de academie om echt het vak en de taal van filmmaken te leren; te leren om wat ik zie in de werkelijkheid en hoe ik dat zie te delen met anderen en leren dit om te zetten in film.

Het leuke aan de opleiding vind ik het samenwerken. Alle tools krijg je aangereikt om samen met je medestudenten helemaal voor één ding te gaan: de film. Je bent dan even een kleine familie. Ook vind ik het leuk dat je veel met verschillende en ervaren mensen uit de praktijk werkt.

Hiervoor heb ik mijn master in de psychologie afgerond, een jaartje de master mediatechnologie gedaan en gewerkt in de iCT. Daarnaast werkte ik mee aan een documentair foto-project, schreef verhalen, speelde theater, bouwde websites en richtte Citydog.nl op."

Niels van Koevorden  - oud student Documentaire
"De filmacademie is één van de best gefaciliteerde scholen waarmee ik tot nog toe in aanraking ben gekomen. Dat zorgt ervoor dat je als student in een luxueuze positie zit. Wel moet je goed opletten dat je daar niet lui van wordt!

Ik heb hiervoor nog heel even op de TU gezeten, waarna ik via de Vrije Hogeschool op de HKU in Utrecht belandde. Na twee jaar Audivisuele Media stapte ik over naar de filmacademie."

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+