Liseth Medema - derdejaars Documentaire
Het gekke was dat ik nog nooit van de filmacademie gehoord had. Ik kreeg de tip via een lerares van mijn vorige opleiding en heb me toen aangemeld. Ik wist dat ik verder moest studeren om meer van film te leren en was erg verrast om te horen dat hier een speciale school voor was. Toen ik eenmaal door had dat dit DE school was in Nederland en er een pittige selectie bij te pas kwam wilde ik alleen nog meer aangenomen worden. Ook als een bevestiging van je eigen kunnen en niveau als kunstenaar/filmmaker.
 
De manier waarop de teams samengesteld worden en je echt leert dat film maken teamwork is, is een van de dingen die ik erg fijn vind op deze school. Ik heb nu in de afgelopen 3 jaar kunnen uitproberen en onderzoeken hoe dit voor mij als regisseur werkt en heb inmiddels mensen gevonden waarmee ik graag samenwerk en ook na school hoop mee te kunnen blijven samenwerken.

Ik heb hiervoor op de kunstacademie Minerva in Groningen gezeten. Daar studeerde ik af met de richting autonome beeldende kunst met als specialisatie fotografie. De film die ik daar maakte voor mijn eindexamen is de film
waarmee ik aangenomen ben op de filmacademie.

Op de kunstacademie heb goed ik geleerd om een concept te bedenken. Ik wist ook al vrij snel wat voor soort films ik graag wilde gaan maken welke verhalen ik het liefst in beeld wil brengen. De filmacademie heeft me geleerd om deze concepten helder onder woorden te brengen en duidelijk te maken voor bijvoorbeeld je camera man/vrouw of geluidsman. Je eigen ideeën/ingevingen en gevoelens duidelijk voor anderen van je crew tot aan een pitch voor een omroep of producent is wat mij betreft het laatste stukje wat ik nog miste na mijn vorige opleiding en wat ik hier op de academe gevonden heb. Niet alleen door lessen te volgen maar ook door gewoon te doen en fouten te maken leer je wat de beste manier is. Zelf opzoek gaan naar jouw manier van filmmaken dat is wat ik uit deze opleiding haal. Hierin spelen je medestudenten een belangrijke rol denk ik.  

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+