Projecten

Op tien maandagen in studiejaar 2016-2017 organiseert de Filmacademie van 17.00-18.30 uur in de Projectiezaal een lezing voor studenten en alumni ter oriëntatie op de Beroepspraktijk. 

volgende lezing: maandag 13 maart 2017, 17.00 uur

Al meer dan 10.000 ondernemers zijn lid van het broodfonds en regelen zo samen hun arbeidsongeschiktheid

Broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening ontwikkeld door en voor ondernemers. Broodfonds bestaat al elf jaar en steeds meer ondernemers (> 10.000)  kiezen voor Broodfonds. Het is aantrekkelijk om mee te doen omdat het broodfonds betaalbaar is, overzichtelijk en ook weet je precies wie van je mede-leden je steunt als iemand ziek wordt. Een broodfonds gaat uit van vertrouwen en zo ontstaan er vaak nog veel meer voordelen uit het broodfonds: nieuwe opdrachten, bij ziekte iemand die je werk overneemt, onderlinge samenwerkingen, buddy's, etc.

Iedereen kiest een deelname niveau dat bij zijn inkomen past. Je kiest uit schenkingen tussen netto €750 tot €2.500 met maandelijkse inleggen van €33 tot €112. Het geld blijft van jezelf. Wie uit het broodfonds stapt, neemt het tegoed  weer mee.

Ouderen en jongeren, in alle beroepen doen mee op dezelfde voorwaarden. Het broodfonds werkt op basis van vertrouwen, leden weten wie er ziek is. Het onderlinge en kleinschalige zorgt er voor dat leden elkaar ook als ondernemersnetwerk ondersteunen. 

De Tip van Maud Sauer

Maud Sauer gaf in oktober de C(r)ash Course Boekhouden: 
"Snelstart is een makkelijk en prettig boekhoudprogramma. Je hebt al een programma voor ongeveer 10 euro per maand. Gravita is trouwens ook prima."

Financiën: wat is een Broodfonds?

Tip van de week

De Tip van Nick Rozenberg (Montage - lichting 2014):
Als zelfstandig ondernemer ben je verplicht om een boekhouding bij te houden, een goed online programma maakt het leven dan een stuk makkelijker. Met Moneybird kan je zelf facturen sturen, bonnetjes bewaren, een klantenbestand bijhouden en het helpt je bij het doen van de btw-aangifte. Het programma is zeer laagdrempelig en geeft je snel inzicht in je inkomsten en uitgaven.  Een professionele boekhouder is voor de jaarlijkse inkomstenbelasting zeker aan te raden en daarom kan je een boekhouder toegang geven tot je moneybird-account."
undefinedBoekhoudprogramma Moneybird

interview

Floor Houwink ten Cate (Productie - lichting 2010): "Het grootste misverstand dat er bestaat over producenten is dat ze alleen maar ja en amen of nee, dat kan echt niet zeggen."

BeroepKunstenaar.nl

Over de zakelijke kant van je werk in de film- en tv wereld

Heb je een tip of wens?

Mail Aafje Terwey op aafje.terwey@ahk.nl

Programma

Maandag 13 maart 2017
Broodfondsen
> Gast Jos van Bussel

Maandag 10 april 2017
Pitchen Presenteren 
> Gast nnb

Maandag 8 mei 2017
Payrolling Tentoo
> Gast Michiel Poppelier

Maandag 12 juni 2017
Werken in het buitenland 
>Gast nnb

ACE

ACE is het expertisecentrum en netwerk voor ondernemerschap. AHK studenten kunnen deel nemen aan activiteiten op het gebied van ondernemerschap. 

Hoe zit het met jouw schrijfvaardigheid?

Test en oefen online op Hogeschooltaal.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+