Projecten

Op tien maandagen in studiejaar 2016-2017 organiseert de Filmacademie van 17.00-18.30 uur in de Projectiezaal een lezing voor studenten en alumni ter oriĆ«ntatie op de Beroepspraktijk. 

De Tip van Maud Sauer

Maud Sauer gaf in oktober de C(r)ash Course Boekhouden: 
"Snelstart is een makkelijk en prettig boekhoudprogramma. Je hebt al een programma voor ongeveer 10 euro per maand. Gravita is trouwens ook prima."

Financiƫn: wat is een Broodfonds?

Tip van de week

De Tip van Nick Rozenberg (Montage - lichting 2014):
Als zelfstandig ondernemer ben je verplicht om een boekhouding bij te houden, een goed online programma maakt het leven dan een stuk makkelijker. Met Moneybird kan je zelf facturen sturen, bonnetjes bewaren, een klantenbestand bijhouden en het helpt je bij het doen van de btw-aangifte. Het programma is zeer laagdrempelig en geeft je snel inzicht in je inkomsten en uitgaven.  Een professionele boekhouder is voor de jaarlijkse inkomstenbelasting zeker aan te raden en daarom kan je een boekhouder toegang geven tot je moneybird-account."
undefinedBoekhoudprogramma Moneybird

interview

Floor Houwink ten Cate (Productie - lichting 2010): "Het grootste misverstand dat er bestaat over producenten is dat ze alleen maar ja en amen of nee, dat kan echt niet zeggen."

BeroepKunstenaar.nl

Over de zakelijke kant van je werk in de film- en tv wereld

Heb je een tip of wens?

Mail Aafje Terwey op aafje.terwey@ahk.nl

Programma

Maandag 12 juni 2017
How to succeed as an artist
>Pim van Klink

ACE

ACE is het expertisecentrum en netwerk voor ondernemerschap. AHK studenten kunnen deel nemen aan activiteiten op het gebied van ondernemerschap. 

Hoe zit het met jouw schrijfvaardigheid?

Test en oefen online op Hogeschooltaal.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+