Studentenzaken

Toelating en aanmelding

Verhalenvertellers
Filmmaker word je niet zomaar. Het is een vak waar talent en gedrevenheid voor nodig zijn. Een filmmaker heeft een drang om verhalen te vertellen in beeld én geluid. En bovendien moet je erg goed kunnen samenwerken. Lees meer

Hoe meld je je aan? 
De procedure begint met je inschrijving in Studielink op undefinedwww.studielink.nl. Als je je daar hebt ingeschreven ontvang je een e-mail van de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Daarin vind je informatie over hoe de aanmeldingsprocedure verder verloopt. De e-mail bevat drie bijlages: een Motivatieformulier, een Materiaalformulier en een handleiding. In de e-mail staat een kandidaatnummer. Dat nummer is belangrijk met name voor het insturen van je eigen werk. Lees meer

De deadline voor aanmelding was maandag 29 februari 2016. Voor 2017 is de deadline binnenkort bekend. 

De selectie 
De toelatingscommissies van de verschillende afstudeerrichtingen bekijken al het binnengekomen materiaal en maken daaruit een eerste selectie. Deze groep wordt uitgenodigd voor de tweede selectie. Die tweede ronde verschilt per afstudeerrichting en bestaat uit één of meer gesprekken met de commissie en eventueel uit een opdracht.  undefinedDownload selectiecriteria. 
Lees meer

Aangenomen of afgewezen 
De Filmacademie laat je schriftelijk weten of je wel of niet bent aangenomen. Door de grote hoeveelheid aanmeldingen is het helaas niet mogelijk om de reden van de afwijzing aan te geven. Ook is het niet mogelijk om een advies te geven over verdere mogelijkheden. Lees meer over Aangenomen of Afgewezen worden. 

Veelgestelde vragen over het toelatingsformulier, de data, eigen werk etc.

Per afstudeerrichting

brochure

Selectieprocedure

Deadline aanmelding
eind februari of begin maart
De exacte datum is in augustus bekend

Ontvangstbevestiging
Binnen twee weken na de deadline.

Toelating
Eind maart/begin april ontvang je bericht over of je wel/niet wordt uitgenodigd voor de gespreksronde. 
*Als je hiervoor niet geselecteerd wordt kun je (muv van scenariokandidaten) van begin tot half april je materiaal ophalen.

Gespreksronde
In week 13, 14 of 15

Uitslag bekend 
Laatste week van april

Open dagen

Elk studiejaar zijn er twee Open dagen. De eerste Open dag (oriënteren) vindt plaats in januari de tweede Open dag (verdiepen) begin februari. In augustus vind je hier de exacte data. 

Master Film

Meer weten over de aanmelding en selectie voor de Master Film?  lees verder

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+