Studentenzaken

Faciliteiten en voorzieningen

De Nederlandse Filmacademie is sinds 1999 gevestigd in het door architect Koen van Velsen, speciaal voor film onderwijs, ontworpen gebouw in het centrum van Amsterdam. Er worden jaarlijks ongeveer 120 films geproduceerd; van kleine oefeningen tot eindexamenfilms van 24 minuten.

Opens internal link in current windowAudiovisuele en andere onderwijs faciliteiten - De Filmacademie investeert voortdurend in marktconforme apparatuur om studenten voor te bereiden op de beroepspraktijk. Alle studierichtingen beschikken over de modernste apparatuur. De jaarlijkse steun van facilitaire bedrijven is hierbij onontbeerlijk.

Opens internal link in current windowStudio's, Bioscoop en overige ruimtes -
De Filmacademie beschikt over 7 studio's. De Bioscoop heeft 100 zitplaatsen. Er is tevens een vergaderruimte, die geschikt is voor 15 personen. De ruimtes kunnen worden verhuurd als het onderwijs het toelaat.

Mediatheek- Studenten en medewerkers van de Nederlandse Filmacademie en van andere AHK-faculteiten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de mediatheek. Studenten van andere AHK-faculteiten kunnen alleen boeken lenen. De collectie bestaat uit ongeveer 20.000 titels met een ruime sortering boeken over alle aspecten van film en televisie, tijdschriften uit binnen- en buitenland, videobanden, DVD's, cd's en cd-rom's. Er zijn viewingsruimtes beschikbaar voor het bekijken van videobanden en DVD's. Er wordt niet uitgeleend aan derden.

De mediatheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en bereikbaar via Opens window for sending emailemail.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+