Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging gaat over de bescherming van informatie in termen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Het beperkt zich niet tot informatie die in de ICT-systemen is opgeslagen. Alle waardevolle informatie, privacygevoelige informatie en auteursrechtelijk materiaal  dient beschermd te worden. Hoe de hogeschool met de bescherming van informatie omgaat is vastgelegd in het informatiebeveiligingsbeleid.

ICT-beveiliging

Een goede ICT-beveiliging begint bij de beveiliging van de basis-ICT-infrastructuur zoals met firewalls en virusscanners. Dit zijn de basismaatregelen bij het beschermen van onze eigendommen. Informatiebeveiliging draait ook om een goede samenwerking van technische oplossingen en alerte en voorzichtige gebruikers.  

Beheer digitale gegevens door ICT-functionarissen

De AHK vindt het van groot belang dat vertrouwelijk wordt omgegaan met de digitale gegevens van medewerkers en studenten. De AHK heeft daarom een integriteitscode met regels waaraan de ICT-functionaris zich moet houden.
Integriteitscode ICT-functionarissen (PDF)

Bedreigingen

Bedreigingen veranderen voortdurend. Waren voorheen virussen bedreiging nummer één; tegenwoordig zijn malware en phishing populaire middelen van cybercriminelen. Zelfs uw online identiteit kan gestolen worden. Het is daarom belangrijk maatregelen te treffen en alert te blijven. Om u hierbij te helpen hebben we ICT-regels en tips (PDF) opgesteld voor op de werkplek en mobiel werken.

Kijk voor beveiligingstips ook op www.cybersaveyourself.nl.

Melden van misbruik

Vermoedt u misbruik van de voorzieningen van de hogeschool, zoals het MyAHK-gebruikersaccount van u of een collega, AHK-mail of -computer? Meld dit dan aan het Computer Emerging Response Team (AHKCERT) van de AHK via security@ahk.nl.

Delen