Lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling

Onder leiding van Marijke Hoogenboom richt het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling zich op actuele ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen in de afzonderlijke kunstdisciplines en op het artistieke maakproces in een multi- en interdisciplinaire context. De focus ligt op een vorm van kennisproductie die gebaseerd is op de expertise, onderzoeksvragen en methodes van kunstenaars, die bijdragen aan de vernieuwing van het onderwijs en het werkveld.

Het lectoraat opereert vanuit vier, nauw met elkaar verbonden programma's: Artists in Residence (AIR), onderzoekersgroep ARTI, co-producties en publicaties.

Het lectoraat is daarnaast betrokken bij andere interfacultaire platforms aan de hogeschool, zoals het Overleg Keuzevakken, en legt veelvuldige verbanden met de professionele beroepspraktijk.

Laatste nieuws

Gabriel Lester nieuwe Artist in Residence

De Academie van Bouwkunst heeft beeldend kunstenaar en filmregisseur Gabriel Lester uitgenodigd om als Artist in Residence een aantal bijzondere onderwijsprojecten te realiseren. Lester maakt...

Claron McFadden Artist in Residence aan het Conservatorium van Amsterdam

Met ingang van het studiejaar 2014-2015 is de Amerikaanse sopraan Claron McFadden benoemd tot Artist in Residence aan het Conservatorium van Amsterdam.

Michiel Schwarz opent symposium over duurzaam tentoonstellen

Hoe kun je een tentoonstelling duurzaam maken in alle facetten van de productie en uitvoering? En wat als je met je tentoonstelling ook een positieve bijdrage wil leveren aan het milieu? Tijdens het...

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+