Ondernemen

Amsterdam Center for Entrepreneurship

Sinds 2013 is de AHK partner in het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), het expertisecentrum en netwerk voor ondernemerschap. Door toe te treden als partner biedt de AHK studenten de mogelijkheid kosteloos deel te nemen aan activiteiten op het gebied van ondernemerschap. ACE speelt daarnaast een rol in de kennisontwikkeling van docenten en medewerkers.

Als toonaangevend Center for Entrepreneurship stimuleert ACE hoogwaardig ondernemerschap door onderzoek en onderwijs. Een missie waaraan we succesvol invulling geven door de krachten te bundelen met vier topuniversiteiten en -hogescholen in Amsterdam: de UvA, VU, HvA en de AHK.

Met een breed onderwijsprogramma werkt ACE aan de ontwikkeling van ondernemerschapskennis en -vaardigheden. Daarnaast draagt de relevantie en toepasbaarheid van het ondernemerschapsonderzoek bij aan de bevordering van het ondernemersklimaat.

Met een scala aan activiteiten brengt ACE ondernemerschap in én naar de praktijk. Initiatieven die studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers inspireren, stimuleren en helpen de lat steeds weer een stukje hoger te leggen.

Voor studenten

  • Bezoek events van undefinedACE Connect (het studentenbestuur van ACE) en maak deel uit van de community van studentondernemers en startups in Amsterdam;
  • Maak kennis met ondernemerschap tijdens de jaarlijkse undefinedEntrepreneurship Day;
  • Werk een heel weekend samen met studenten van uiteenlopende opleidingen aan een idee of opdracht tijdens undefinedGrit Project;
  • Werk in 1 week jouw idee uit tot businessplan in de undefinedSummerschool ondernemerschap;
  • Bekijk het overzicht van tips die jou verder op weg kunnen helpen: undefinedondersteuning bij je startup.

Voor medewerkers

Voor docenten organiseerde ACE in 2014 het undefinednationaal seminar ondernemerschapsonderwijs.

Elk jaar wordt speciaal voor medewerkers van de HvA en AHK het undefinedsnelkookpanweekend ondernemen georganiseerd: een weekend vol workshops over ondernemen en de kans om in één weekend een bedrijf te starten.

"De ACE Summerschool Ondernemen biedt enorme kansen om met een goed netwerk om je heen een realistisch en volledig businessplan te schrijven." - Mireille Reuling (student Docent beeldende kunst en vormgeving) Lees het interview met Mireille

"Ik vond de Entrepreneurship Day erg interessant! Ontzettend leuk om mensen van andere vakgebieden te ontmoeten. Het opent je blikveld en maakt je bewust hoe groot de wereld is. Ik raad AHK-studenten aan om hieraan deel te nemen! Ik heb er veel uitgehaald." - Sophie Vrolijk (derdejaars student Docent dans)

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+