Ondernemen

Meld je aan voor de cursus Zzp'er in de culturele sector

Zzp’er in de culturele sector, hoe werkt dat? Sprezzatura, studentenvereniging van de Academie voor Theater en Dans, organiseert samen met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) een zzp-cursus voor studenten en alumni van de AHK, HVA, UVA en VU in de kunst- en cultuursector. Als je tot deze groep behoort is de kans groot dat je een zzp’er wordt. Dat is de reden voor de cursus over het zzp-schap.

De cursus bestaat uit drie blokken die je voorbereiden op de toekomst. De blokken bestaan elk weer uit drie bijeenkomsten. Je kunt de blokken los volgen of de gehele cursus. Hieronder vind je een beschrijving van de drie blokken en de onderwerpen die daarbij aan bod komen.

Blok 1: Hoe zorg ik dat ik van mijn werk kan leven?
24 okt, 31 okt en 7 nov van 19:00 – 21:30 uur

Het klinkt raar, maar een zzp’er is een ondernemer. Cultuur, kunst en ondernemerschap, hoe werkt dat samen en hoe verdien ik daar mijn brood mee? Dat is de vraag die centraal staat in dit blok. Je komt er achter wat voor ondernemer je bent en daarnaast krijg je tools aangeboden die je helpen werk te zoeken en te leren hoe je daarvan kunt leven. Aan de hand van een ondernemersscan leer je wat voor ondernemer je bent en zo kun je beter je zzp-schap in gaan. Ook komen tips aan bod over hoe je jezelf kan verkopen en ook het woord winst krijgt een nieuwe betekenis na deze cursus.

Blok 2: Wat moet ik regelen om als zzp’er te starten of een organisatie op te richten?

14 nov, 21 nov, 28 nov van 19:00 – 21:30 uur

Er komt van alles bij kijken als je een bedrijf of organisatie wil oprichten. Welke rechtsvorm neem je aan, welke risico’s loop je? In dit blok leer je hoe je als zzp’er of samen met anderen een organisatie kan oprichten en hoe je de risico’s kunt beperken. Je leert hoe je je kunt inschrijven bij de Kamer van Koophandel en welke rechtsvormen er zijn. Als zzp’er, ben je een ondernemer en dat brengt risico’s met zich mee. In deze cursus leer je die risico’s in te schatten en te beperken.

Blok 3: Boekhouden, belastingen en offertes

9 jan, 16 jan, 23 jan van 19:00 – 21:30 uur

In het laatste blok van deze cursus leer je om als zzp’er de administratie van je onderneming bij te houden. Je leert aan welke eisen je facturen moeten voldoen en hoe je de basis administratie aanpakt. Belastingzaken worden door dit blok écht makkelijker gemaakt. Daarnaast wordt er een kleine basis gelegd wat betreft boekhouden.

Kosten

  • Leden Sprezzatura: gratis (aanmelden verplicht)
  • Studenten AHK/UvA/HvA/VU: €15 per blok van drie avonden
  • Alumni (max. 2 jaar afgestudeerd) AHK/UvA/HvA/VU: €30 per blok van drie avonden

Data
De cursus zal plaatsvinden op maandagavond van 19:00 – 21:30 uur op de volgende data:
Blok 1, 24 okt, 31 okt en 7 nov 2016
Blok 2, 14 nov, 21 nov, 28 nov 2016
Blok 3, 9 jan, 16 jan, 23 jan 2017

Locatie
Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3 Amsterdam

undefinedAanmeldformulier (aanmelding is pas afgerond op het moment van betalen).

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+