Onderzoek aan de AHK

Het maken van kunst veronderstelt een onderzoekende houding: kunst geeft gevraagd en ongevraagd commentaar, al dan niet van persoonlijke aard. In de visie van de AHK is er in het onderwijs dan ook veel ruimte voor onderzoeksvaardigheden, niet alleen in de masterfase. Het onderwijs op zijn beurt wordt voortdurend gevoed vanuit actueel en praktijkgericht onderzoek.

Amsterdam Creative Industries Network

Als Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten vinden wij het belangrijk dat onze studenten en medewerkers buiten de grenzen van de eigen academie kunnen kijken. Middels het Amsterdam Creative Industries Netwerk (ACIN), een samenwerking van de AHK, HvA en Inholland, bieden wij de mogelijkheid om met verschillende (externe) partijen samen te werken aan innovatieve en creatieve projecten.

Artists in Residence

Het Artist in Residence programma is een stimuleringsprogramma in samenwerking met de verschillende faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.  Het AIR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen. Het biedt ruimte om de praktijk in huis te halen en kunstenaars uit te nodigen die het onderwijs en het artistiek beleid aan de hogeschool kunnen bezielen.

Website Artists in Residence

nu te gast

Nick Shepherd
Reinwardt Academie
Adelheid Roosen
Academie voor Theater en Dans
Jeroen Musch
Academie van Bouwkunst
Jyoti Mistry
Nederlandse Filmacademie
 
 
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+