De kracht van theater

Periode

Periode
18 januari 2011 - 12 april 2011 (vakantie: 22 februari 2011)
Dinsdagen van 18.30 tot 21.00 uur

Docente
Marjolein Roeleveld

Locatie
undefinedde Theaterschool, studio 4.07

Groep
Minimaal 10, maximaal 12 studenten van alle disciplines

Werkvorm
12 bijeenkomsten, vloeropdrachten, kijkopdrachten in het theater
Nederlandstalig

Toetsing
- toetsing kwaliteit van de deelname;
- tussentijdse opdrachten;
- eindopdracht

Studielast (SBU)
84 uur (3 EC)
Certificaat bij ten minste 90% aanwezigheid en het bezoeken van alle theatervoorstellingen. Raadpleeg voor het toekennen van studiepunten je studiegids.

Instapvoorwaarde
Propedeusediploma

Studiemateriaal
DVD, theaterteksten

Bezoek je wel eens een theatervoorstelling? Welke voorstellingen vind je interessant? Waarom raakt de ene uitvoering je wel en de andere niet? Aan de hand van spel en theaterbezoek ervaar je in dit keuzevak 'de kracht van theater'. Je ontwikkelt een persoonlijke visie op wat theater is en krijgt inzicht in achtergronden en manieren van kijken naar toneel. Waar komt het theater van nu uit voort? Hoe geven regisseurs, acteurs en vormgeving betekenis aan een voorstelling?
Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het theaterlandschap bezoek je verschillende soorten voorstellingen: teksttoneel, bewegingstheater, muziektheater, locatietheater. Als groep doe je zelf ook een voorstel voor een bezoek.

Tijdens de cursus worden er toneelteksten gelezen en sta je zelf op de vloer. Je zult ervaren hoe je een scene kunt maken, een verhaal kunt vertellen, je lichaam en stem inzet als speler.
Als het relevant is, komt de geschiedenis van het theater aan bod en bekijken we toneelfragmenten. Zo mogelijk zullen we ook spelers en theatermakers ontmoeten. Het zelf ervaren staat hoog op de agenda van dit keuzevak.

Over de docent
Marjolein Roeleveld is theatermaker en -docent sinds 2003. Zij geeft les op verschillende kunstvakopleidingen en werkt als regisseur. Vanaf september 2008 volgt ze de opleiding Mime van de Theaterschool.

Kosten
Eigen bijdrage per kaartje: € 5,50.
Restitutie aan het eind van de cursus: de kosten hoger dan € 5,50 tot een maximum van € 4,50 per kaartje.  Voorwaarden voor restitutie: je hebt alle voorstellingen bijgewoond en je kunt alle kaartjes overleggen.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+