Master Kunsteducatie

De master Kunsteducatie sluit aan op recente ontwikkelingen in de kunsteducatie, binnen- en buitenschools, waarvoor deskundigheid vereist is die verder gaat dan het eerstegraads (ongegradeerde) docentschap. Onze toekomstige masters voelen zich uitgedaagd om met visie en expertise de kunstpedagogische praktijk van deze terreinen te gaan versterken.

Deze masteropleiding is bedoeld voor afgestudeerden van de docentenopleidingen Beeldende kunst en vormgeving, Dans, Muziek en Theater en voor alumni van eerstegraadsopleidingen in deze vakken. Ook zijn gediplomeerde kunstenaars in bovengenoemde disciplines, die al enige tijd werkzaam zijn in het kunsteducatieve werkveld, hier aan het juiste adres.

Download "Master Kunsteducatie"-Video: YouTube
HTML5 Video Player by VideoJS

Studenten vertellen over de master Kunsteducatie

Visie

Over de intrinsieke waarde van kunsteducatie schreef de Amerikaanse filosoof Nelson Goodman: “How works of art, and through them our worlds, may be comprehended and created must be part of basic education for the millions of us who will never be artists of any kind. Why? Because this will equip us better for survival and success? Rather, because advancement of the understanding is what makes survival and success worthwhile.” - Nelson Goodman

Goodman, N. (1984). Of Mind and Other Matters. Cambridge: Harvard University Press p.150

Lectoraat Kunst- en cultuureducatie

De opleiding werkt nauw samen met het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Download "Master Kunsteducatie Kwaliteit is klasse"-Video: YouTube
HTML5 Video Player by VideoJS

College Kwaliteit is klasse door Folkert Haanstra

Opleidingsgegevens

Studielast
60 studiepunten

Studieduur
2 jaar deeltijd

Voertaal
Nederlands

CROHO-code
49117 (M Kunsteducatie)

Graad
Master of Education (MEd)

Nieuwe locatie!

Vanaf 1 september 2017 is de Master Kunsteducatie gevestigd op een nieuwe locatie:

Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam

Het Overhoeksplein ligt ten noorden van het IJ, naast het EYE Filmmuseum en de A'DAM Toren (bereikbaar met de gratis pont richting Buiksloterweg). De Breitner Academie en DAS Graduate School zijn ook gevestigd aan het Overhoeksplein 2.

Nascholing

In de vierdaagse nascholingscursus Ook kunstenaars koken met water van de master Kunsteducatie zijn materiaalonderzoek en ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk. Lees meer

CKV verdiept: nascholingscursus voor docenten kunstvakken Lees meer

10 jaar Master Kunsteducatie

In 2005 startte in Rotterdam de eerste master Kunsteducatie, een deeltijdopleiding van twee jaar. In september 2006 volgden Zwolle en Amsterdam en kort erna telde Nederland zeven masteropleidingen Kunsteducatie in alle windstreken. Tien jaar later is het tijd voor een feestje!
Ter gelegenheid van dit jubileum willen de gezamenlijke masteropleidingen laten zien wat tien jaar masteronderwijs betekent in het kunsteducatieve landschap. U treft in deze publicatie zeven portretten van afgestudeerde Masters of Education in Arts aan. Lees meer (PDF)

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+