Let op: in 2013 wordt de cursus niet aangeboden. Het streven is de nascholingscursus in 2014 aan te bieden. Nadere informatie over de startdatum volgt.

Deze summer school voor professionals uit de kunsteducatie is gericht op het stimuleren van artistieke en creatieve vermogens van mensen met een beperking. Het programma biedt een praktische kennismaking met leer- en werkprogramma’s om kinderen en volwassenen met een fysieke, visuele, communicatieve, auditieve of verstandelijke handicap, gedragsstoornissen of psychiatrische problemen te coachen bij hun creatieve maakproces.

De inleiders van de summer school zijn wetenschappers, kunstenaars en kunsteducatoren met een staat van dienst in de kunsten en kunsteducatie. Zij nemen ons mee in hun streven om mensen met een beperking als kunstmakers te betrekken in de grenzeloze wereld van kunst en cultuur. Het gaat om scholing en begeleiding bij kunstvormen als beeldende kunst, fotografie en digitale media, muziek, dans en theater.

De cursus biedt lezingen, ontmoetingen, workshops, presentaties en discussies. Naast inleidingen over relevant onderzoek en best practices zijn er kunsteducatieve workshops waarin je oefent met werkmethoden en concepten.

Samenwerking met Festival 5D
Outside IN! werkt samen met undefinedFestival 5D, vrijplaats voor de zintuigen. Dit is het cultuurfestival voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. Het uitgangspunt van Festival 5D is inclusie, iedereen moet kunnen deelnemen. Mensen met en zonder handicap kunnen samen genieten van en deelnemen aan muziek, dans en theater. Het festival maakt 10 voorstellingen waarin acteurs met en zonder handicap spelen.

Voor deze editie van de summer school nemen we ook het thema ‘inclusie’ als uitgangspunt. Verscheidenheid, het respecteren van verschillen, betrokkenheid tussen mensen met en zonder handicap middels kunst.

Kijken naar kunst en kijken naar elkaar staan hierbij centraal. Vragen als: Hoe kijken we naar de dingen? Hoe bemiddelt kunst hierin? Wat is de onbevangen blik? Hoe worden wij geïnformeerd door ons eigen kijken?

Aaltje van Zweden

'In de summer school Outside IN! dragen we kennis direct over aan het werkveld én halen we de kennis uit de praktijk binnen. Op deze manier versterken we de expertise over nieuwe doelgroepen binnen de kunsteducatie over de hele linie.'
undefinedlees verder

Cursusleiding
Carolien Hermans
Aaltje van Zweden

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+