Beer Boneschasker

Beer Boneschansker heeft een veelzijdige achtergrond. Hij is actief geweest op het gebied van kunst en cultuur als regisseur van theater en korte films. Sinds de geboorte van zijn ernstig meervoudig gehandicapte dochter Hannah heeft hij zich ontwikkeld als pleitbezorger voor de positie van mensen met een handicap.

Beer heeft verschillende voorstellingen ontwikkeld waar professionele acteurs samen met verstandelijk beperkte acteurs een verbazingwekkend verband creƫren, voorstellingen die confronteren. uitdagen en emotioneren.

Momenteel is Beer directeur van Festival5D, een jaarlijks terugkerend  zintuiglijk theaterfestival op het NDSM terrein in Amsterdam. Tijdens de ontwikkeling en uitvoering van het festival vervullen jongeren met een handicap leer- en werkplekken in verschillende disciplines zoals marketing, communicatie/p.r., festivalproductie en documentaireproductie.

Dit jaar produceert Festival 5D negen 'werkplaatsvoorstellingen'. Dit zijn korte voorstellingen gemaakt door zowel jonge als ervaren regisseurs, samen met een aantal jongeren met en zonder handicap.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+