Open dag zaterdag 11 maart 2017

Reinwardt Community

Ontdek het platform van de Reinwardt Community. Hier wisselen studenten en docenten hun verhalen uit. Je vindt er artikelen, blogs, foto’s en evenementen van de academie.

Bachelor Cultureel erfgoed

Als erfgoedprofessional maak je het verschil tussen een overblijfsel en een inspiratiebron, een kunstobject en een verhaal, een traditie en een beleving. Door het verleden te begrijpen, kun je het opnieuw vormgeven, passend bij de hedendaagse maatschappelijke behoeften.

Unieke opleiding

De Nederlandstalige bachelor duurt 4 jaar en is praktijkgericht: er wordt veel in (realistische) projecten samengewerkt. In het curriculum is veel plaats ingeruimd voor excursies naar erfgoedinstellingen in Nederland en België en studiereizen naar Berlijn, Parijs en Londen.
In Nederland en zelfs in Europa is dit de enige hbo-opleiding Cultureel erfgoed. Begeleid door docenten uit het werkveld leer je de geschiedenis en de waarde kennen van (kunst)objecten, archeologische vondsten, planten- en dierencollecties, boeken, archieven en (digitale) databanken, monumenten en landschappen, maar ook van tradities, rituelen en volksgebruiken.

Samenwerken met professionals

Doordat deze bachelor zo uniek is en de Reinwardt Academie actief onderdeel uitmaakt van het erfgoedveld, is er veel belangstelling vanuit zowel binnen- als buitenland. Onze studenten hebben dan ook uitgebreide mogelijkheden wat betreft stages, excursies en afstudeerprojecten en werken regelmatig samen met conservatoren, restaurateurs en onderzoekers, maar ook met bijvoorbeeld pr- en marketingadviseurs en tentoonstellingontwerpers.

Opleidingsgegevens

Studielast
240 studiepunten
Studieduur
4 jaar voltijd
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
34735 (B Cultureel erfgoed)
Graad
Bachelor of Arts (BA)

Brochure

Zij gingen je voor

  • 2014

  • 2014

  • 2012

  • 2013

 
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+