Lectoraat

Lectoraat Cultureel erfgoed

Het lectoraat Cultureel erfgoed, onder leiding van undefined Hester Dibbits en undefined Riemer Knoop heeft als domein de theorievorming en onderwijsontwikkeling ten aanzien van materieel en immaterieel cultureel erfgoed. Dibbits en Knoop volgden in augustus 2011 lector Peter van Mensch op.

De Reinwardt Academie kiest voor een duo-aanstelling om zich verder te ontwikkelen tot een toonaangevend (inter)nationaal kenniscentrum op het gebied van erfgoed, waarin onderwijs, onderzoek en cultureel ondernemerschap samenkomen en elkaar versterken. Dit lectoraat draagt bij aan de versterking van de maatschappelijke positie van erfgoedinstellingen en de verdere curriculumontwikkeling van het erfgoedonderwijs in zowel de bachelor- als de masterfase.

Het lectoraat Cultureel erfgoed is een van de acht lectoraten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Een belangrijke doelstelling van alle lectoraten is om studenten en medewerkers, maar ook collega's in het werkveld uitdagende en innovatieve mogelijkheden te bieden tot kennisontwikkeling en samenwerking. Belangrijke pijlers voor het lectoraat Cultureel erfgoed zijn in ieder geval de masteropleiding, de debatreeks Erfgoedarena en structurele contacten met externe partners.

Het lectoraat is gevestigd bij de undefinedReinwardt Academie.

Hester Dibbits en Riemer Knoop

Actueel

Susanna Pettersson: ‘Betere musea met studenten uit Amsterdam’

Susanna Pettersson, museumdirecteur van Ateneum en gastdocent van de masteropleiding Museologie van de Reinwardt Academie, verzorgt op 14 november...

Hester Dibbits aangesteld als bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
Erfgoedarena: Erfgoed is debat! Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester

Downloads

undefinedStand van zaken Lectoraatsprogramma Reinwardt Academie 2011-2015 (PDF)

Na 100 dagen van observatie en oriëntatie in de Academie presenteerden Hester Dibbits en Riemer Knoop hun plannen voor het lectoraat Cultureel erfgoed voor de komende vier jaar. undefinedDownload 'De Erfgoedpraktijk op de snijtafel' (PDF)

Van 10-17 augustus 2013 bezocht Riemer Knoop de International Council of Museums-conferentie in Rio de Janeiro, Brazilië undefinedDownload Reisverslag ICOM-conferentie (PDF)

Van 19-21 juli 2013 bezocht Riemer Knoop de conferentie in Oxford over de toekomst van volkenkundige musea undefinedDownload Verslag conferentie The Future Of Ethnographic Museums (PDF)

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+