Studiekeuze

Studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Iedereen kan bedenken wat de rol is van de acteur, de regisseur, de cameraman, de muzikant of de danser. Voor al deze beroepen kun je aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK)
undefinedopleidingen volgen op het allerhoogste niveau.

Maar weet je ook wat voor opleiding een inspiciënt heeft gevolgd, of hoe je decor- of kostuumontwerper wordt? Wie er voor de planning, de financiën en de marketing van een theaterstuk of filmproductie zorgen? Wist je dat het Conservatorium van Amsterdam een opleiding Popmuziek biedt, waarin je ook alles leert over hoe je je muziek aan de man brengt? Sta je er wel eens bij stil hoe allesbepalend het effect van geluid in films kan zijn, niet alleen voor de sfeer maar ook voor de vertelling van een verhaal? En heb je je wel eens afgevraagd wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij het bewaren van cultureel erfgoed?

Open dagen

Voor al deze aspecten van kunst en cultuur zijn professionals nodig, die een onmisbare rol vervullen in de totstandkoming van het eindproduct. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kun je naast de bekendere opleidingen ook terecht voor specialistische studies die tot al deze functies achter de schermen opleiden. Doordat de AHK al deze expertise binnen haar muren verenigt, kom je al tijdens je studie in aanraking met alle rollen die in jouw vakgebied van belang zijn. Of ontstaan juist verrassende samenwerkingen met andere disciplines, zoals die tussen studenten bouwkunst, scenografie en dans in het project t undefined‘(un)framed’. In de inspirerende omgeving van de Amsterdamse binnenstad liggen dit soort vernieuwende initiatieven voor het oprapen.

Heb je een passie voor kunst? Dan kun je er ook nog aan denken om deze over te dragen op anderen door te kiezen voor een van de
undefineddocentenopleidingen van de AHK. Wist je dat veel kunstdocenten naast hun educatieve baan ook als kunstenaar blijven werken? En dat ze vaak juist extra artistieke inspiratie krijgen uit hun werk op scholen, in buurthuizen, musea en orkesten?

Kom naar de undefinedopen dagen van de AHK, en vind de rol die bij je past.

Kom langs!

Eerstvolgende data

 • Open Doors DAS Graduate School
  10 nov 2017
 • Open Dag Nationale Balletacademie
  11 nov 2017
 • Open dag Reinwardt Academie
  18 nov 2017
 • Open dag Master of Museology
  22 nov 2017
 • Open Dag Academie voor Theater en Dans
  27 jan 2018
 • emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+