Studiekeuze

Huisvesting

De vraag naar studentenhuisvesting in Amsterdam is hoog. De Amsterdamse instellingen voor hoger onderwijs (AHK, Rietveld Academie, HvA, Inholland, UvA en VU) hebben daarom de handen ineengeslagen en werken onder de noemer Studeren in de Topstad samen met gemeente en woningcorporaties om het aantal studentenwoningen te vergroten. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar internationale studenten.

Eretribune

Speciaal voor internationale studenten biedt de AHK in samenwerking met woningcorporatie Ymere woonruimte aan in het complex 'De Eretribune'. Het complex is gevestigd aan de Erasmusgracht in Amsterdam West. Aanmelding vindt plaats via deze website in de zomer.

Jaarlijks zijn er ongeveer acht kamers beschikbaar.

 • de kamers zijn 18,5m² en gemeubileerd;
 • er is een gezamenlijke keuken (28m²) en een badkamer die je deelt met drie andere studenten;
 • de huidige huur bedraagt ca. € 515 (zonder balkon, 6 kamers) tot € 525 (met balkon, 2 kamers);
 • de huur is inclusief gas, water, elektra en servicekosten;
 • de kamers beschikken over gratis internettoegang;
 • metro en tram zijn vlakbij en het is een kwartier fietsen naar het centrum van Amsterdam.

Criteria

 • de kamers zijn bedoeld voor buitenlandse studenten;
 • de huurperiode start medio augustus voor de duur van een jaar;
 • het is niet mogelijk tussentijds op te zeggen;
 • je moet 18 jaar of ouder zijn;
 • je mag niet meer dan € 34.911 per jaar verdienen.

Voor muziekstudenten

Studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen profiteren van het aanbod van de undefinedStichting Jan Pietersz. Huis, die zich speciaal ten doel stelt om geschikte woon- en werkruimte voor muziekstudenten (voorzien van speciale isolatie) te creëren. De stichting beschikt over ruim tweehonderd woningen, verspreid over de stad, onder andere in het middeleeuwse Bethaniënklooster.

Wonen in Amsterdam

Verschillende woningcorporaties bieden studentenhuisvesting aan in Amsterdam. Met vragen kun je terecht bij undefinedAmsterdams Steunpunt Wonen.

De woningcorporaties met kamers en woningen voor studenten (De Key, DUWO en Ymere) plaatsen hun aanbod op
undefinedStudentenwoningweb. Om je in te schrijven betaal je eenmalig € 36,50; vervolgens kun je wekelijks reageren op het aanbod.

Woningcorporatie undefinedYmere biedt ook nog de mogelijkheid om tijdelijke woningen te huren, die in de toekomst gesloopt of gerenoveerd worden. Je kunt hier alleen gaan wonen of met vrienden of studiegenoten.

Op de Van Heenvlietlaan 220 in Amsterdam Buitenveldert zijn 354 (studenten)woningen gerealiseerd in een voormalig kantoorgebouw van ING, undefinedAmsterdam2stay.

undefinedThe Student Hotel beschikt over meer dan 300 kamers in het centrum van Amsterdam en 700 kamers in Amsterdam West. Deze worden verhuurd aan zowel Nederlandse als buitenlandse studenten. De verblijfsduur kan variëren van een nacht tot een heel studiejaar en prijzen starten vanaf €50,- euro per nacht en €595,- euro per maand. Permanente huisvesting is niet mogelijk.

undefinedGemeente Amsterdam heeft een woongids voor studenten gemaakt. Hierin lees je hoe je woonruimte in Amsterdam kunt vinden, maar vind je ook veel informatie over waar je allemaal op moet letten.

Kamer(ver)huur tijdens buitenlandverblijf

Studenten die op exchange of stage in het buitenland gaan en hun kamer willen onderverhuren of zelf een kamer willen huren, kunnen dat doen via de website HousingAnywhere.com. undefinedLees meer informatie over dit initiatief

De Eretribune

kamer (ver)huur

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+