Over de Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie, onder leiding van artistiek directeur Jean-Yves Esquerre, is gelieerd aan undefinedHet Nationale Ballet en de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Hans van Manen, een van 's werelds meest invloedrijke choreografen, en Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, hebben respectievelijk de posities van 'beschermheer' en 'artistiek adviseur' van de Nationale Balletacademie op zich genomen.

De school biedt: een zes jaar durende Vooropleiding, een zeven jaar durende Binnenschoolse opleiding met academisch onderwijs in het Nederlands, een intensieve hbo-opleiding voor een selectie van Nederlandse en internationale studenten en een Buitenschoolse opleiding met een ruime selectie lesprogramma's.

De faculteit, die is samengesteld uit internationaal gerenommeerde docenten, heeft dansers opgeleid die zich wereldwijd bij vele balletgezelschappen hebben aangesloten, waaronder Het Nationale Ballet, The Royal Ballet, het Nederlands Dans Theater en The National Ballet of Portugal.

Ieder jaar wordt een aantal dansers van de hbo-opleiding uitgenodigd om zich bij de Junior Company aan te sluiten, en sommigen zetten hun professionele carrière voort bij Het Nationale Ballet.

Gesitueerd in het centrum van Amsterdam, het culturele hart van Nederland, vindt men de studio's van de Nationale Balletacademie, opgenomen in het state-of-the-art gebouw van de Theaterschool, die verschillende bachelor- en masteropleidingen in de podiumkunsten biedt.

Flash is required!

Kalender

Download de undefinedNBA-kalender 2014-2015 (Word)

Nieuws

Programma open dag Nationale Balletacademie op 8 november
Help de jonge NBA dansers – teken de petitie voor een OV-kaart
Rink Sliphorst bevorderd tot tweede solist bij Het Nationale Ballet
emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+