Studenten, docenten en medewerkers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kunnen gebruikmaken van alle zes faculteitsbibliotheken. Bij enkele faculteiten kunnen onder bepaalde voorwaarden ook externen materiaal lenen. Raadpleeg de afzonderlijke bibliotheken/mediatheken voor de precieze leenvoorwaarden. 

Catalogus

De collecties van de zes faculteitsbibliotheken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te doorzoeken.
Naar de catalogus

Nieuws

Bekijk hier de aanwinsten van juni-augustus 2014

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag geeft hbo-studenten 50% korting (€7,50 i.p.v. €15,-) op een lidmaatschap. De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en biedt toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd. Met een lidmaatschap heb je onder andere toegang tot de gehele collectie van de KB, mag je gebruikmaken van tientallen databases en honderdduizenden digitale boeken, tijdschriften en kranten én van de dienstverlening van het Nederlands Muziek Instituut.

Een overzicht van de aanwinsten van de Bibliotheek van de Theaterschool in de maand september 2014.

Download het volledige overzicht van deundefined recente aanwinsten (PDF)

Voor gedetailleerde informatie, zie webcatalogus: undefinedhttp://www.ahk.nl/voorzieningen/bibliotheek/catalogus

Een selectie uit de aanwinsten:

Theater & performance – boeken

Jan Fabre : stigmata : actions & performances : 1976-2013 / Germano Celant. - 2014
FABR 3.1 CELA j

Diversen - boeken

Dramaturgy of sound in the avant-garde and postdramatic theatre
/
Mladen Ovadija. - cop. 2013
6.5 OVAD d

Toneelteksten

Schuinsmarcheerders / Arthur Schnitzler ; vertaling, bewerking Merel Baldé en Tim Teunissen. - 2014
TONE 227 SCHN
How to use the Catalog and Databases

Sinds kort heeft de bibliotheek de collectie digitale kaarten uit kunnen breiden met bodemkaarten en geomorfologische kaarten. Ze zijn zowel als Gis bestanden en als scans (pdf) beschikbaar.

Aan het gebruik van digitale kaarten zijn undefinedvoorwaarden verbonden.De bestanden zijn te downloaden vanaf de computers in de bibliotheek van de academie onder inlog met je AHK-account. Tot nog toe bevatte de digitale collectie de Kleinschalige Basiskaart Amsterdam (KBKA), Grootschalige Basiskaart Amsterdam (GBKA) en de Top-10 Vector kaarten. Meer Open Access databanken kun je vinden op de undefinedwebsite

Databanken

De bibliotheken van de AHK hebben diverse licenties afgesloten met aanbieders van gespecialiseerde databanken. De meeste hiervan zijn uitsluitend toegankelijk voor studenten en/of medewerkers.
Naar de databanken

FAQ

Voor wie zijn de bibliotheken toegankelijk? Wie mogen lenen? Hoeveel kan ik tegelijkertijd lenen? Hoe lang mag ik materialen lenen?
Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+