Studenten, docenten en medewerkers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kunnen gebruikmaken van alle zes faculteitsbibliotheken. Bij enkele faculteiten kunnen onder bepaalde voorwaarden ook externen materiaal lenen. Raadpleeg de afzonderlijke bibliotheken/mediatheken voor de precieze leenvoorwaarden. 

Catalogus

De collecties van de zes faculteitsbibliotheken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te doorzoeken.
Naar de catalogus

Nieuws

Download hier de nieuwe aanwinsten van november 2014-januari 2015

Klik hier voor de tijdschriftenattendering voor januari 2015.

Mocht u prijs stellen op directe toezending stuur dan een mailtje naar

bouwkunst-bibliotheek@ahk.nl

o.v.v. aanmelden aanwinstenlijst

Information about the Library of the Academy of Architecture

How to use the Catalog and Databases

Sinds kort heeft de bibliotheek de collectie digitale kaarten uit kunnen breiden met bodemkaarten en geomorfologische kaarten. Ze zijn zowel als Gis bestanden en als scans (pdf) beschikbaar.

Aan het gebruik van digitale kaarten zijn undefinedvoorwaarden verbonden.De bestanden zijn te downloaden vanaf de computers in de bibliotheek van de academie onder inlog met je AHK-account. Tot nog toe bevatte de digitale collectie de Kleinschalige Basiskaart Amsterdam (KBKA), Grootschalige Basiskaart Amsterdam (GBKA) en de Top-10 Vector kaarten. Meer Open Access databanken kun je vinden op de undefinedwebsite

Databanken

De bibliotheken van de AHK hebben diverse licenties afgesloten met aanbieders van gespecialiseerde databanken. De meeste hiervan zijn uitsluitend toegankelijk voor studenten en/of medewerkers.
Naar de databanken

FAQ

Voor wie zijn de bibliotheken toegankelijk? Wie mogen lenen? Hoeveel kan ik tegelijkertijd lenen? Hoe lang mag ik materialen lenen?
Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+