Studenten, docenten en medewerkers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kunnen gebruikmaken van alle zes faculteitsbibliotheken. Bij enkele faculteiten kunnen onder bepaalde voorwaarden ook externen materiaal lenen. Raadpleeg de afzonderlijke bibliotheken/mediatheken voor de precieze leenvoorwaarden. 

Catalogus

De collecties van de zes faculteitsbibliotheken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te doorzoeken.
Naar de catalogus

Nieuws

De bibliotheek heeft als schenking veel partituren gekregen van John Cage, Morton Feldman en Christian Wolff.

Mocht u prijs stellen op directe toezending stuur dan een mailtje naar

bouwkunst-bibliotheek@ahk.nl

o.v.v. aanmelden aanwinstenlijst

Compositiedocent Wim Henderickx heeft de bibliotheek een groot aantal partituren van zijn werken geschonken, waaronder Mysterium, Nostalgia en On the Road. Ze kunnen woren geleend in de bibliotheek.

Een droog fietszadel dankzij de actie van Muziekwebluister in de bibliotheek. Als pr-actie biedt Muziekwebluister, dat nu te beluisteren is binnen de AHK, fietszadelhoesjes aan. De gratis zadelhoesjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag geeft hbo-studenten 50% korting (€7,50 i.p.v. €15,-) op een lidmaatschap. De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en biedt toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd. Met een lidmaatschap heb je onder andere toegang tot de gehele collectie van de KB, mag je gebruikmaken van tientallen databases en honderdduizenden digitale boeken, tijdschriften en kranten én van de dienstverlening van het Nederlands Muziek Instituut.

Databanken

De bibliotheken van de AHK hebben diverse licenties afgesloten met aanbieders van gespecialiseerde databanken. De meeste hiervan zijn uitsluitend toegankelijk voor studenten en/of medewerkers.
Naar de databanken

FAQ

Voor wie zijn de bibliotheken toegankelijk? Wie mogen lenen? Hoeveel kan ik tegelijkertijd lenen? Hoe lang mag ik materialen lenen?
Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+