Studenten, docenten en medewerkers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kunnen gebruikmaken van alle zes faculteitsbibliotheken. Bij enkele faculteiten kunnen onder bepaalde voorwaarden ook externen materiaal lenen. Raadpleeg de afzonderlijke bibliotheken/mediatheken voor de precieze leenvoorwaarden. 

Catalogus

De collecties van de zes faculteitsbibliotheken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te doorzoeken.
Naar de catalogus

Nieuws

Een overzicht van de aanwinsten van de Bibliotheek van de Theaterschool in de maanden november en december 2014.

Download het volledige overzicht van de recente aanwinsten (PDF)

Voor gedetailleerde informatie, zie webcatalogus: undefinedhttp://www.ahk.nl/voorzieningen/bibliotheek/catalogus

Een selectie uit de aanwinsten:

  • Balanchine and the lost muse : revolution and the making of a choreographer / Elizabeth Kendall. - cop. 2013 BALA 18.13.1 KEND b
  • Harold Pinter : the theatre of power / Robert Gordon. - 2013 PINT 2.1 GORD h
  • LES ENFANTS DU PARADIS / regie: Marcel Carné ; spel: Arletty, Jean-Louis Barrault, Pierre Brasseur, Maria Casarès ... [et al.] ; scenario: Jacques Prévert. - cop. 20115865

Bekijk nu de aanwinsten van de bibliotheek van de Academie voor Beeldende Vorming in de periode half mei-half november 2014.

Download de aanwinstenlijst half mei-half november 2014 (PDF)

 
Alle tijdschriften zijn vanaf nu raadpleegbaar in de bibliotheek. Na een aantal jaren in de opslag op -1 te hebben gestaan, zijn alle tijdschriften nu overgeplaatst naar de bibliotheek.
Op de 8e verdieping staan de oudere jaargangen, op de 9e verdieping de nieuwste nummers. De tijdschriften op de 8e zijn zowel te vinden in de dichte en open kasten aan de linkerzijde van de trap. In de bibliotheek vind je informatie waar alles precies is geplaatst.

De bibliotheek heeft als schenking veel partituren gekregen van John Cage, Morton Feldman en Christian Wolff.

Mocht u prijs stellen op directe toezending stuur dan een mailtje naar

bouwkunst-bibliotheek@ahk.nl

o.v.v. aanmelden aanwinstenlijst

Databanken

De bibliotheken van de AHK hebben diverse licenties afgesloten met aanbieders van gespecialiseerde databanken. De meeste hiervan zijn uitsluitend toegankelijk voor studenten en/of medewerkers.
Naar de databanken

FAQ

Voor wie zijn de bibliotheken toegankelijk? Wie mogen lenen? Hoeveel kan ik tegelijkertijd lenen? Hoe lang mag ik materialen lenen?
Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+