Studenten, docenten en medewerkers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kunnen gebruikmaken van alle zes faculteitsbibliotheken. Bij enkele faculteiten kunnen onder bepaalde voorwaarden ook externen materiaal lenen. Raadpleeg de afzonderlijke bibliotheken/mediatheken voor de precieze leenvoorwaarden. 

Catalogus

De collecties van de zes faculteitsbibliotheken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te doorzoeken.
Naar de catalogus

Nieuws

Mocht u prijs stellen op directe toezending stuur dan een mailtje naar

bouwkunst-bibliotheek@ahk.nl

o.v.v. aanmelden aanwinstenlijst

Compositiedocent Wim Henderickx heeft de bibliotheek een groot aantal partituren van zijn werken geschonken, waaronder Mysterium, Nostalgia en On the Road. Ze kunnen woren geleend in de bibliotheek.

Een droog fietszadel dankzij de actie van Muziekwebluister in de bibliotheek. Als pr-actie biedt Muziekwebluister, dat nu te beluisteren is binnen de AHK, fietszadelhoesjes aan. De gratis zadelhoesjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.

Vacancy Studies van RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances] is door onze bibliothecarissen verkozen tot het Boek van de maand.

Volgens RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances] schuilt er een grote potentie in leegstaande publieke en overheidsgebouwen. De gigantische omvang ervan hebben zij gevisualiseerd met de installatie Vacant NL op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2010. De wereldwijde media-aandacht in onder meer The New York Times, The Guardian en The Architectural Review, toont de internationale relevantie van hun visie voor het nieuwe vakgebied Vacancy Studies.

Ontwerpers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke issues zoals leegstand. Dit vraagt om nieuwe manieren van werken. In de praktijk van RAAAF en door een multidisciplinair team aan het Sandberg Instituut is Vacancy Studies verder ontwikkeld. Het boek 'Vacancy Studies. Experimenten en strategische interventies in architectuur' introduceert de ontwerpbenadering van ‘strategische interventies’ en toont nieuwe denkbeelden en experimenten. Vacancy Studies is een onmisbare referentie voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van leegstand.

Bekijk de undefinedcatalogus.

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag geeft hbo-studenten 50% korting (€7,50 i.p.v. €15,-) op een lidmaatschap. De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en biedt toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd. Met een lidmaatschap heb je onder andere toegang tot de gehele collectie van de KB, mag je gebruikmaken van tientallen databases en honderdduizenden digitale boeken, tijdschriften en kranten én van de dienstverlening van het Nederlands Muziek Instituut.

Databanken

De bibliotheken van de AHK hebben diverse licenties afgesloten met aanbieders van gespecialiseerde databanken. De meeste hiervan zijn uitsluitend toegankelijk voor studenten en/of medewerkers.
Naar de databanken

FAQ

Voor wie zijn de bibliotheken toegankelijk? Wie mogen lenen? Hoeveel kan ik tegelijkertijd lenen? Hoe lang mag ik materialen lenen?
Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+