Lunchconcert Klassiek

dinsdag 22 januari 2019, 12:30 - 13:00 uur
Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam

The Genesis Ensemble
Gonzalo Argüello (viool), Laurène Baron (viool), Julien Praud (altviool), Alkistis Missouli (altviool), Xenia Watson (cello), Pierre-Antoine Blanc (contrabas)

Programma:

J. Brahms (1833-1887) Strijksextet no1 in Bes-majeur op. 18
I. Allegro ma non troppo
II. Andante ma moderato
III. Scherzo - Allegro molto
IV. Rondo - Poco Allegretto e grazioso


Het Genesis Ensemble werd in 2015, aan het Conservatorium van Amsterdam, door Pierre-Antoine Blanc en Laurène Baron opgericht. Wegens het ontbreken van kamermuziekstukken voor contrabas, besloten ze om hun eigen arrangementen te maken en, op initiatief van Pierre-Antoine Blanc, om dit instrument in het ensemble op te nemen.Eerst als een kwintet, voerden ze het strijkkwintet nr. 1 "Genesis" van Lucio Franco Amanti uit - die hen toestond zijn originele stuk uit te breiden met een partij voor contrabas.Het ensemble werd vervolgens vernoemd naar dit strijkkwintet.Het Genesis Ensemble heeft vele malen opgetreden in b.v. Amsterdam en Oosterkerk, verder hebben ze o.a. deelgenomen aan de Classial Tour in de Oude Kerk van Spaarndam.Nu als een sextet, is Het Genesis Ensemble betrokken bij veel nieuwe projecten.

Delen