BOLD IN MOTION

donderdag 20 juni 2019, 20:15 - 22:30 uur
Theater aan het Spui
Spui 187
2511 BN Den Haag

Bold in Motion is een samenwerking van toonaangevende choreografen en gedreven danstalent in een divers programma van vier performances in één voorstelling. De eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Moderne Theaterdans (Academie voor Theater en Dans - AHK) worden in Bold in Motion uitgelokt om hun fysieke, creatieve capaciteiten en hun danstheatrale persoonlijkheid volledig in te zetten. Samen met hedendaagse dansmakers uit binnen- en buitenland creëren zij stukken die gezien mogen worden.

Marie Goeminne, België, is choreograaf en perfomer. Haar werk beweegt zich tussen beeldende kunst, dans en filosofie. Subtiliteit, precisie en intimiteit kemerkt haar werk. Samen met de eerste jaars werkt zijn aan een stuk met verdriet als thema.

Heather Ware, Canada, danste jarenlang bij Leine en Roebana. In 2010 ontving ze de de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie. Sinds een aantal jaren is zij bezig haar eigen choreografische signatuur te ontwikkelen. Zij daagt de tweede jaars studenten uit in hun bewegingsvocabulaire en  creatieve vermogen.

Ingrid Myhre Berger, Noorwegen, studeerde af aan de Moderne Theaterdans opleiding, Gevolgd door de master of choreography aan de Choreographic Centre in Montpellier. Taal neemt een centrale plek in in haar werk. Zij creeert samen met een deel van de derde jaars een nieuw werk.

Fernando Troya, Spanje, was o.a. danser bij het Nederlands Danstheater. Sinds een aantal jaren focust hij zich op zijn eigen choreografische werk. De Spaanse schilder Goya is een grote inspiratiebron voor hem. Het vormt de basis voor zijn samenwerking met een deel van de derdejaars van de Moderne Theaterdans opleiding.

Data en aanvangtijden:
Woensdag 19 en donderdag 20 juni 2019 om 20:15 uur

Reserveren: Het Nationale Theater

Fotografie: Sjoerd Derine

 

Delen