Concert London Haydn Quartet & Eric Hoeprich (klarinet)

Friday 27 March 2020, 20:15 - 22:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

LET OP: Naar aanleiding van de laatste RIVM maatregelen is dit concert afgelast
PLEASE NOTE: Due to the latest RIVM measures this concert has been canceled

Het London Haydn Quartet (original instruments) & Eric Hoeprich (early clarinet) spelen werken van Haydn (opus 76) en Mozart (clarinet quintet)

Het London Haydn Quartet is voor het eerst te gast in Amsterdam en dit masterclass-weekend staat volledig in het teken van de authentieke uitvoering van het repertoire uit de eerste Weense school. Zij starten dit weekend op vrijdag met een openbaar concert. Op het programma: het Klarinetkwintet van Mozart en twee strijkkwartetten uit opus  76 van Haydn.
Zij sluiten af met een openbare Masterclass Strijkkwartein de Sweelinckzaal op zondag 29 maart om 14.00.
De maandelijkse masterclasses zijn een onderdeel van het partnerschap tussen het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse StrijkKwartet Academie.

Over het London Haydn Quartet & Eric Hoeprich
Het London Haydn Quartet; nu een van 's werelds leidende kwartetten binnen de authentieke uitvoeringspraktijk, stoelt op een gezamenlijke passie voor Haydn. Het kwartet is te gast in de grote concertseries in het VK, de VS, Canada en West-Europa. Hun opnames van de Haydn Kwartetten bij Hyperion werden door de internationale kritieken lovend ontvangen en er werden Haydn-recials gegeven in Carnegie Hall, het Festival voor Oude Muziek Utrecht, het Mozartfest (Bath), Cheltenham, het English Haydn Festival en de Haydn-festivals in Esterhazy, Lincoln en Lyon. Hun interpretaties van de Haydn-kwartetten op het label Hyperion oogstten internationale lof. Eric Hoeprich is de belangrijkste klarinettist uit de Oude Muziek beweging en vanaf het begin solo-klarinettist van het Orkest van de 18e Eeuw (Frans Brüggen).

Delen